12.4 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialPlexus va investi 40 milioane de dolari într-o fabrică la Oradea, unde...

Plexus va investi 40 milioane de dolari într-o fabrică la Oradea, unde va angaja 250 de persoane

Producătorul american de echipamente telecom Plexus va construi o fabrică la Oradea, investiţie de 40 milioane de dolari, care ar trebui să intre în exploatare peste un an cu 500 de angajaţi, faţă de cei 245 care lucrează în prezent la operaţiunile din România ale companiei, informează Mediafax.

Noua fabrică va fi construită în Eurobusiness Industrial Park Oradea şi va avea o suprafaţă utilă de 280.000 de metri pătraţi, potrivit unui comunicat transmis marţi de companie.

Unitatea va putea fi extinsă ulterior, compania având la dispoziţie un teren adiacent.

Fabrica va prelua operaţiunile actuale ale Plexus de la Oradea, de producţie de componente electronice şi marketing, care vor fi mutate din spaţiile actuale, închiriate.

Plexus a început operaţiunile la Oradea în 2009, iar extinderea capacităţii de producţie este necesară pentru acoperirea cererii din regiune.

Compania produce componente electronice pentru domeniul comunicaţiilor, medical, industrial, al apărării, securităţii şi al aviaţiei, în fabricile din America de Nord, Europa şi Asia.

Plexus a avut în perioada octombrie-decembrie, primul trimestru al anului fiscal 2011-2012, venituri de 529,6 milioane de dolari, în scădere cu 6% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului anterior. Profitul net al companiei a coborât totodată cu 28%, de la 25 milioane de dolari la 17,8 milioane de dolari.

Cele mai citite

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă