27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialPleşu: Băsescu e influenţat de servicii

Pleşu: Băsescu e influenţat de servicii

Fostul ministru şi consilier prezidenţial Andrei Pleşu afirmă, într-un interviu acordat evz, monitorizat de Mediafax, că preşedintele Traian Băsescu, la fel ca şi predecesorii săi, este influenţat de servicii, dar, în plus, psihologic, “are un fel de duioşie puberă faţă de tot ce poartă uniformă”.

Întrebat de ce crede că niciun preşedinte nu a reuşit să-şi impună punctul de vedere în faţa serviciilor, Andrei Pleşu răspunde: “A fost o slăbiciune a lor. Eu i-am văzut şi pe Iliescu, şi pe Constantinescu în postura de manipulaţi ai serviciilor”.

Întrebat dacă nu l-a văzut şi pe actualul şef al statului în această postură, Pleşu a răspuns: “Traian Băsescu e alt gen. E influenţat de servicii, dar, în plus, psihologic vorbind, are un fel de duioşie puberă faţă de tot ce poartă uniformă. E un fel de spirit de corp. Îi plac uniformele, îi place armata, îi place disciplina, îi place stilul ostăşesc”.

Pleşu precizează că a plecat de la Cotroceni pentru că şi-a dat seama că “preşedintele n-are nevoie de consilieri, ci mai curând de ordonanţe”.

 

“Într-un fel sau altul, am lucrat cu toţi preşedinţii post-decembrişti. Vreţi să ştiţi concluzia mea? La capitolul «preşedinţi» n-am prea avut noroc…”, susţine Andrei Pleşu.

Cele mai citite

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă