17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialPleşu: Băsescu e influenţat de servicii

Pleşu: Băsescu e influenţat de servicii

Fostul ministru şi consilier prezidenţial Andrei Pleşu afirmă, într-un interviu acordat evz, monitorizat de Mediafax, că preşedintele Traian Băsescu, la fel ca şi predecesorii săi, este influenţat de servicii, dar, în plus, psihologic, „are un fel de duioşie puberă faţă de tot ce poartă uniformă”.

Întrebat de ce crede că niciun preşedinte nu a reuşit să-şi impună punctul de vedere în faţa serviciilor, Andrei Pleşu răspunde: „A fost o slăbiciune a lor. Eu i-am văzut şi pe Iliescu, şi pe Constantinescu în postura de manipulaţi ai serviciilor”.

Întrebat dacă nu l-a văzut şi pe actualul şef al statului în această postură, Pleşu a răspuns: „Traian Băsescu e alt gen. E influenţat de servicii, dar, în plus, psihologic vorbind, are un fel de duioşie puberă faţă de tot ce poartă uniformă. E un fel de spirit de corp. Îi plac uniformele, îi place armata, îi place disciplina, îi place stilul ostăşesc”.

Pleşu precizează că a plecat de la Cotroceni pentru că şi-a dat seama că „preşedintele n-are nevoie de consilieri, ci mai curând de ordonanţe”.

 

„Într-un fel sau altul, am lucrat cu toţi preşedinţii post-decembrişti. Vreţi să ştiţi concluzia mea? La capitolul «preşedinţi» n-am prea avut noroc…”, susţine Andrei Pleşu.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă susține dezvoltarea mediului rural prin atragerea de investiții

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine că mediul rural este în continuare plin de oportunităţi şi orice localitate poate să se dezvolte, cu condiţia să...

Nicolae Ciucă își lansează cartea „În slujba țării”. „O să mă vedeți așa cum sunt“

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, își va lansa duminică, la ora 14:00, cartea intitulată „În slujba țării”, în localitate Cetate, din județul Dolj, aproape de...

Rețea internațională de clonare de carduri, destructurată de autoritățile judiciare române și americane

Anchetatorii româno-americani au colaborat împreună pentru destructurarea unei grupări care clona datele de pe carduri Reţeaua, înfiinţată în California, era formată din români şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă