19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPlanul B al Rusiei în cazul anulării contractului Mistral

Planul B al Rusiei în cazul anulării contractului Mistral

Rusia a anunţat, marţi, că intenţionează să anuleze contractul în valoare de 1,2 miliarde de euro cu Franţa pentru achiziţionarea navelor Mistral, deoarece va construi propriile ambarcaţiuni militare, relatează Mediafax

„Rusia nu va mai lua navele Mistral. Am depăşit această etapă. Acum are loc o singură discuţie – referitoare la suma care trebuie rambursată Rusiei„, a declarat Oleg Bociariov, şeful Comisiei ruse pentru industria militară.

Citeşte şi: Răspunsul NATO pentru Rusia: Demonstrație de forță cu 20.000 de oameni, cea mai amplă de după Războiul Rece

De asemenea, Bociariov a subliniat că Rusia vrea să construiască propriile ei nave. 

„Intenţionăm să construim propriile noastre nave, pentru că avem o ideologie uşor diferită privind sarcinile unei nave de atac”, a subliniat oficialul rus, fără a oferi în detalii.

Autorităţile franceze analizează posibilitatea anulării contractului privind livrarea navelor militare Mistral Rusiei, însă suma care ar urma să fie rambursată este puţin mai mică decât bugetul alocat proiectului de către Moscova.

Citeşte şi: Rusia şi Franţa negociază compensaţiile pentru anularea contractului navelor Mistral

În virtutea unui contract de 1,5 miliarde de dolari (1,2 miliarde de euro) semnat în anul 2011, Parisul trebuia să livreze Rusiei două nave portelicopter de tip Mistral. Pe fondul crizei din Ucraina, navele nu au fost încă livrate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă