16.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialPlanorul dispărut este căutat şi azi. Desfășurări impresionante de forțe în mai...

Planorul dispărut este căutat şi azi. Desfășurări impresionante de forțe în mai multe judeţe

Planorul dispărut joi în Braşov este căutat în continuare. Azi au fost reluate operaţiunile la care participă peste 850 de soldaţi şi vonuntari din mai multe judeţe, anunţă Mediafax.

Operaţiunile de căutare a planorului care a decolat joi de la Ghimbav şi nu a mai revenit la bază, sistate pe timpul nopţii, au fost reluate sâmbătă dimineaţă, echipelor care participă la acţiune alăturându-li-se forţe de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea şi Bacău. La operaţiunile de căutare participă peste 850 de forţe de ordine şi voluntari, precum şi cinci elicoptere.

Peste 850 de forţe de ordine şi voluntari participă la operaţiunile de căutare a planorului care a decolat, joi, de la Ghimbav şi nu a mai revenit la bază, la căutări luând parte cinci elicoptere, dar şi aparate de zbor aparţinând Aeroclubului României, potrivit unui comunicat al MAI.

La operaţiunile de căutare, care se desfăşoară astăzi în judeţele Braşov, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, participă pompieri, jandarmi, poliţişti, militari, salvamontişti, pădurari şi voluntari.

"În urma analizelor care au avut loc la finalul primei zile de căutări, vicepremierul Gabriel Oprea a dispus ca un număr de 210 pompieri din ISU Dolj, Teleorman, Vâlcea, Bacău, Vrancea, Alba, Mureş, Călăraşi şi din Unitatea Ciolpani, să se alăture forţelor mobilizate deja pentru această operaţiune complexă de căutare. Aceste forţe suplimentare au intrat în dispozitiv în această dimineaţă având la dispoziţie opt autocamioane şi patru şenilate (trei în Braşov şi una în Prahova)", se precizează într-un comunicat al MAI.

Totodată, în judeţul Braşov a fost amplasat un punct de comandă mobil coordonat de prim-adjunctul şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care va conduce din teren operaţiunile de căutare de la sol.

 

 

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...

Nepoata lui Sorin Oprescu a ajuns secretar de stat în  Ministerul de Externe 

La sfârșitul acestei săptămâni, premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Iulian Fota din funcția de secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Externe,...

De unde poți lua cele mai avantajoase credite online rapide din România

Accesarea unui credit rapid poate fi de ajutor în anumite circumstanțe, iar dacă este întrebuințat într-un mod necorespunzător, poate crea dificultăți. Volumul de credite...
Ultima oră
Pe aceeași temă