4.8 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialPlaja, pericol public

Plaja, pericol public

» Oamenii legii se confrunta in perioada sezonului estival cu numeroase incidente care pun in pericol siguranta turistilor aflati pe plajele de pe litoralul romanesc al Marii Negre.

» Accidente cu skijet-uri, ATV-uri sau chiar cu autoturismele care intra pe plaja tin primele pagini ale ziarelor.

Plajele de pe litoral au devenit adevarate campuri de lupta. In loc sa se relaxeze pe nisip, turistii si constantenii deopotriva sunt adevarate tinte pentru tinerii teribilistii, care vor sa se impuna in fata prietenilor. Cel mai recent accident de acest fel a fost inregistrat in week-endul care tocmai s-a incheiat, cand un tanar care isi parcase BMW-ul pe plaja la Costinesti a trecut peste trupurile a doua persoane care faceau plaja, ranindu-le grav. Cele doua victime care adormisera pe cearsaf si s-au trezit cu bolidul peste ele au ajuns la Spitalul de Urgenta Constanta cu multiple traumatisme si fracturi si au fost ulterior transferate la Spitalul din Eforie Sud. Un alt incident de gravitate maxima a avut loc, tot la Costinesti, la inceputul lunii iulie, cand un tanar a murit pe loc, iar un altul a fost grav ranit in urma coliziunii dintre doua skijet-uri. Tot intr-o coliziune au fost implicati la inceputul verii si doi turisti straini, cazati in statiunea Mamaia, care au ajuns la spital dupa ce skijet-urile cu care se plimbau pe lacul Siutghiol s-au ciocnit.

Furturile, la ordinea zilei
Un alt pericol la care se expun turistii care fac plaja si isi lasa bunurile nesupravegheate sunt hotii de pe plaja, care in ultima perioada sunt din ce in ce mai multi. Politistii prind frecvent in statiuni persoane care sustrag bani, telefoane mobile si alte bunuri de pe plaja. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie, Radu Croitoru, de la inceputul acestei veri au fost inregistrate 20 de cazuri de furturi de pe plaja, in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pentru prevenirea acestora, cei peste 100 de politisti care patruleaza pe litoral au realizat actiuni de prevenire, in care au recomandat turistilor sa nu-si lase lucrurile pe plaja in grija vecinilor pentru ca risca sa nu le mai gaseasca. De asemenea, politistii mai spun ca au mai fost situatii in care diverse persoane au luat bani de la turisti pentru a le aduce o bere sau un suc, dar nu s-au mai intors. In paralel cu politistii, pe plaja mai patruleaza si echipe de jandarmi. Numai in zona turistica a municipiului Constanta si pe plaja Modern cei 41 de jandarmi de la Inspectoratul Judetean s-au confruntat vara aceasta cu o talharie, un furt si o tentativa de furt, dar si cu 10 situatii de incalcari ale legii prin intrarea pe plaja cu masina in locuri nepermise. In aceste situatii s-au aplicat amenzi in valoare totala de 20.000 de lei.

Comerciantii ambulanti, pe cale de disparitie
Oamenii legii mai spun ca un lucru imbucurator este acela ca a fost redus foarte mult numarul comerciantilor ambulanti de pe plaja, care puneau in pericol sanatatea turistilor. Un alt lucru pe care turistii care vin la mare trebuie sa-l aiba in vedere este acela de a nu se aventura in valuri prea departe, indiferent cat de buni inotatori sunt, deoarece de multe ori salvamarii nu reusesc sa ajunga la ei in timp util pentru a-i salva. Aproape in fiecare saptamana, de la inceputul verii, au fost inregistrate cazuri de inec, trupurile unora dintre victime fiind gasite chiar si dupa mai multe zile.

PROBLEME
» Pericol de infectie

O alta situatie intalnita in vara aceasta a fost existenta in apa, in zona de imbaiere, a unor conducte metalice ruginite, in care o turista care facea plaja in Mamaia, s-a taiat la picior. In plus, fata de anii anteriori nu mai exista corturile de prim ajutor pe plaja, iar pana vine echipajul de ambulanta trece ceva timp. Conductele au fost scoase de echipele Directiei Ape Dobrogea Litoral, dar dupa ce a avut loc accidentul.

Cele mai citite

Metamorfoza Parcului Grozฤƒveศ™ti va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate รฎntr-o โ€œoazฤƒ de verdeaศ›ฤƒโ€, promit autoritฤƒศ›ilor Terenul va fi refฤƒcut complet, cu spaศ›ii verzi, terenuri de joacฤƒ...

Netanyahu spune cฤƒ pacea este mai aproape dupฤƒ uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului miลŸcฤƒrii palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferฤƒ ลŸansa pฤƒcii รฎn Orientul Mijlociu, a declarat joi searฤƒ premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...

Cazinoul din Constanศ›a รฎntredeschide uศ™a, dupฤƒ 4 ani de reabilitare

Toate elementele decorative vor arฤƒta la fel ca acum 100 de ani, spun constructorii, pentru cฤƒ sunt refฤƒcute dupฤƒ modelul original. Deศ™i la รฎnceputul anului,...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ