26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialPlăcuţă comemorativă pe clădirea în care a locuit Sergiu Nicolaescu la Timişoara

Plăcuţă comemorativă pe clădirea în care a locuit Sergiu Nicolaescu la Timişoara

Autorităţile locale din Timişoara vor amplasa o plăcuţă comemorativă pe clădirea din oraş în care a locuit, timp de 12 ani, Sergiu Nicolaescu, iar o stradă i-ar putea purta numele, existând o propunere în acest sens, potrivit MEDIAFAX.

 

Viceprimarul municipiului Timişoara, Adrian Diaconu, a declarat că la propunerea unor cetăţeni din oraş, o stradă din municipiu ar urma să poarte numele regizorului Sergiu Nicolaescu.

“Există o propunere din partea unor cetăţeni ca o stradă să poarte numele regizorului, pentru că Sergiu Nicolaescu a locuit aproximativ 12 ani la Timişoara. Nu e decizia mea, există o comisie specială în cadrul Primăriei care se ocupă, iar propunerea nu a intrat, deocamdată, în discuţia acesteia”, a declarat Diaconu.

Potrivit acestuia, pe clădirea de pe strada Paris din Timişoara, unde a locuit cineastul, va fi amplasată o plăcuţă comemorativă.

“Va fi o plăcuţă comemorativă pe clădirea de pe strada Paris unde a locuit Sergiu Nicolaescu. Noi începem activitatea la Primărie luni şi urmează să stabilim şi textul şi momentul în care o vom pune”, a spus Diaconu.

Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat, sâmbătă, în jurul orei 12.00, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti, cu onoruri militare, la ceremonia de incinerare participând familia, prietenii şi apropiaţii regizorului, printre care s-a aflat şi fostul preşedinte Ion Iliescu.

 

Cele mai citite

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

Nicușor Dan și problemele nerezolvate ale traficului bucureștean

În 2020, Nicușor Dan promitea o rezolvare rapidă a situației infernale a traficului din Capitală, prin colaborarea cu un specialist adus din New York...
Ultima oră
Pe aceeași temă