19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPiturca, arestat in tinerete pentru barbut

Piturca, arestat in tinerete pentru barbut

Cunoscut ca un impatimit al jocurilor de noroc, selectionerul Victor Piturca a trait o experienta deloc placuta in tinerete, cand a fost arestat de Militie pentru ca a jucat barbut.

Presa centrala de miercuri a reluat povestea aparuta anul trecut in Informatia Gorjului. Atunci, un fost prieten de-al tehnicianului, Constantin Paducel, a povestit cum a fost retinut Piti de Militie, in noaptea de 16 decembrie 1981.

"(…) Dintre cei doi, doar primul s-a mai intors la joc. La putine momente dupa revenirea lui Scorosanu, am auzit zgomote de pasi la usa, iar lumina s-a stins. Am realizat ca ceva nu este in regula si m-am ascuns in patul in care dormeau gazdele. M-am bagat si eu sub plapuma lor. Militienii au cautat cu lanternele, dar nu m-au gasit. Apoi, cand m-am uitat pe geam, i-am vazut pe toti cu catuse la maini in timp ce erau bagati in duba. Pe masa erau 120.000 de lei", a dezvaluit Paducel.

A stat in arest aproape o luna

"L-am anuntat pe Sorin Gaman, care era fotbalist la Jiul Petrosani, despre ce se intamplase. Prin relatiile pe care le avea, am mers cu el la comandantul militiei, Nitu, care l-a adus pe Piturca din arest. Era cu catusele la maini, legat de un hot. Purta uniforma vargata cu numarul 328. Victor Piturca mi-a spus sa ma duc la el la apartament si sa caut sub calorifer niste bani, 70.000 de lei pe care-i avea pentru a-si lua masina si sa ma duc la Craiova sa-i dau la cineva.

A stat in arest cam 20-25 de zile. Stiu ca s-a intervenit la nivel foarte inalt, ca sa fie eliberat, la Barbulescu, care era prim secretar la Pitesti, si la Nicu Ceausescu. Piturca avea parca pe hainele vargate numarul 328. Piturca a fost eliberat si a jucat apoi tuns la zero impotriva echipei Universitatea Cluj si a dat si gol. Toata lumea nu stia de ce e tuns, dar noi stiam ce se intamplase. I s-a intins o cursa. S-au razbunat pe el pentru ca a plecat de la Pandurii la Scornicesti", a incheiat fostul amic al lui Piturca.

Selectionerul a fost retinut si anul trecut

Piturca a mai trait o experienta similara in toamna anului 2008. In luna octombrie, procurorii anticoruptie l-au retinut chiar pe Aeroportul Henry Coanda din Bucuresti si l-au dus la sediul DNA pentru a da declaratii in legatura cu cazul "Valiza".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă