17.8 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecial"Pistolarii" de la Ciric rămân în arest

„Pistolarii” de la Ciric rămân în arest

Fiul fostei directoare de la Terom si ceilalti doi indivizi acuzati de producerea scandalului de la finele saptaminii trecute, de la Ciric, ramin dupa gratii, informează ziaruldeiasi.ro.

„Instanta a respins astazi recursurile formulate de cei trei acuzati la masura arestarii preventive”, a declarat ieri magistratul Radu Tarniceriu, purtatorul de cuvint al Tribunalului Iasi.

Simbata trecuta, in jurul orei 19, in localul „Cocosul de Aur”, din zona de agrement Ciric, a izbucnit un scandal intre mai multi tineri si s-au tras mai multe focuri de arma. Potrivit politistilor, cei implicati in acest conflict au fost Laurentiu Dascaleanu (34 de ani), Tiberiu Florea (38 de ani) si Viorel Lucian Zlate (31 de ani), fiul fostei directoare de la SC Terom SA.

Oamenii legii au precizat ca totul a pornit de la o disputa verbala dintre Laurentiu Dascaleanu si Lucian Zlate, care administreaza Clubul „Skin”, amplasat in aceeasi zona de agrement. Dascaleanu s-a aratat iritat de faptul ca, in urma cu aproximativ o luna, a fost dat afara din Clubul „Skin” de catre agentii de paza. In opinia acestuia, gestul agentilor a fost unul nejustificat. Dupa altercatia verbala, Lucian Zlate a mers in clubul sau si, impreuna cu mai multi agenti de paza, s-a intors la terasa pe care se aflau Tiberiu Florea si Laurentiu Dascaleanu. La scurt timp, intre un agent de paza si Laurentiu Dascaleanu a avut loc o altercatie, in urma careia un geam din sticla i-a cazut peste picior agentului respectiv.

Politistii au precizat ca, in timpul altercatiei, Tiberiu Florea a folosit un pistol cu bile din cauciuc, cu care a tras trei focuri de arma in plan vertical. Oamenii legii au adaugat ca barbatul are permis de port arma valabil. Totodata, anchetatorii au mentionat ca si Viorel Zlate a folosit un pistol cu gaze, pentru care nu avea permis. In urma incidentului, cei trei au fost incatusati si dusi in fata instantei.

Magistratii de la Judecatoria Iasi au admis in parte propunerea de arestare, dispunind incarcerarea preventiva a lui Florea si Dascaleanu pentru zece zile. De asemenea, judecatorii au dispus arestarea lui Viorel Zlate pentru 29 de zile. In cadrul recursului care a avut loc ieri, fiul Vioricai Zlate a sustinut ca regreta ce s-a intimplat. „Eu regret cele intimplate. Am mers acolo doar pentru a discuta cu domnul Dascaleanu, nu ca sa provoc un scandal”, a mentionat Viorel Zlate in fata judecatorilor.

Ceilalti doi si-au sustinut, la rindul lor, nevinovatia, avocatii acestora sugerind ca au fost provocati si ca au reactionat in legitima aparare. La recursul de ieri a fost prezenta la instanta atit mama, cit si prietena lui Viorel Zlate.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ședință CSAT: România va sprijini Republica Moldova pentru a face față noilor provocări ale Rusiei

Joi, 19 septembrie 2024, a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de Președintele României, Klaus Iohannis. O primă...

Debut amânat! N’Jie și Boupendza vor juca primul meci pentru Rapid abia în octombrie

Fanii Rapidului vor trebui să aștepte până în luna octombrie pentru a-i vedea la lucru pe noile vedete ale echipei, Clinton N'Jie și Aaron...

Medic stomatolog condamnat la zece ani de închisoare pentru lipsire de libertate și agresiune sexuală asupra influenceriței Lolrelai

Un cutremur a zguduit lumea medicinei dentare după ce medicul Costin Iulian Berechet a fost condamnat la zece ani de închisoare cu executare. Berechet,...
Ultima oră
Pe aceeași temă