19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPhilips a lansat monitorul care are grijă de sănătatea ta

Philips a lansat monitorul care are grijă de sănătatea ta

Philips a lansat ErgoSensor, monitorul inteligent care ajută utilizatorii să adopte o postură corectă la birou. Monitorul readuce în atenţie sfatul de a sta drept, îndemn pe care fiecare dintre noi l-a primit începând cu şcoala primară. Dar este foarte uşor să uiţi să-ţi menţii postura corectă atunci când stai multe ore în faţa calculatorului. Monitorul Philips ErgoSensor este primul monitor inteligent din lume care îţi recomandă poziţia potrivită, fără a te stresa, încercând să te ajute să scapi de senzaţia de oboseală sau durerile de gât şi spate, întâlnite cel mai des la cei care petrec mult timp la birou în faţa calculatorului.

 

„Acest tip de dispozitive are o importanţă vitală iar Philips ErgoSensor este primul din categoria sa care se interesează de sănătatea utilizatorului”, a precizat Arabela Umbră, sales manager pe România în cadrul MMD-monitors. „Monitorul dispune de câteva funcţii care îl vor ajuta pe utilizator să revină la o poziţie corectă: distanţa optimă între cap şi monitor fiind între 70 şi 90 cm, monitorul va genera un avertisment dacă unghiul gâtului este înclinat la mai mult de 15 grade, la un interval de 5 minute. La fel, după o oră de utilizare, monitorul îi va recomanda acestuia să facă o pauză”  

„Oboseala ochilor şi a spatelui cauzează în timp o ineficienţă a muncii, scade productivitatea iar viaţa socială poate avea de suferit, pentru că după muncă vom fugi direct acasă pentru a ne recupera în loc să ieşim cu prietenii în oraş” a precizat Gheorghe Iana, preşedinte al Societăţii de Radiologie şi Imagistică Medicală din România.

 

ErgoSensor pentru un loc de muncă sănătos şi productiv

ErgoSensor are grijă de sănătatea utilizatorilor în trei moduri. Monitorul dispune de un procesor conectat la un senzor CMOS. Nu este necesară instalarea niciunui software pe calculator pentru că această tehnologie este încorporată în monitor. Imaginile sunt analizate cu ajutorul unor algoritmi speciali iar apoi un mesaj va fi afişat pe ecran. Alertele personalizate pentru un confort optim includ:

·       Distanţa faţă de ecran: ErgoSensor măsoară distanţa dintre ochii utilizatorului şi monitor şi oferă sugestii pentru corectarea distanţei faţă de ecran.

·       Poziţia corectă: ErgoSensor detectează unghiul la care este înclinat capul şi oferă sfaturi pentru ca utilizatorul să-şi îmbunătăţească poziţia dacă aceasta este incorectă pe o perioadă extinsă de timp.

·       Sugerează pauze: ErgoSensor îi aminteşte utilizatorului să ia pauze, calculând timpul petrecut în faţa monitorului.

Are grijă de bunăstarea planetei

Monitorul Philips ErgoSensor funcţionează în favoarea bunăstării planetei precum şi a spaţiului de lucru, utilizând o tehnologie prietenoasă cu mediul care minimizează impactul asupra mediului. Aici intervine cea de-a patra funcţie: în definitiv, dacă monitorul poate detecta unde s-a aşezat utilizatorul, îşi poate da seama şi dacă nu este nimeni la birou. Astfel, ErgoSensor micşorează luminozitatea în mod automat atunci când utilizatorul nu se află la birou – posibil însoţit de o alertă pentru o pauză de cafea, de exemplu. Acest lucru face ca monitorul să economisească energie. Poate reduce consumul de energie cu până la 80% prin simpla sesizare a momentului când trebuie să se închidă. Pentru a economisi şi mai multă energie – chiar până la zero dacă este necesar – utilizatorii pot selecta poziţia de 0 watti, localizată în mod convenabil în spatele display-ului, pentru a opri alimentarea cu energie şi a reduce şi mai mult urma de carbon.  

Uşor de utilizat

ErgoSensor ajută utilizatorii frecvenţi să fie mai productivi. Pe lângă detectarea posturii şi oferirea de sfaturi pentru corectarea acesteia, monitorul analizează ce se întâmplă pe ecran şi oferă în orice moment cea mai potrivită experienţă de vizualizare, indiferent de aplicaţiile accesate de utilizator. Datorită tehnologiei Philips SmartImage, ErgoSensor analizează conţinutul de pe ecran şi ajustează performanţele sale în funcţie de modul selectat (Office, Imagine, Divertisment, Economic etc.).

 

Smart ErgoBase

 Display-ul este proiectat pentru maxim de confort fizic. Philips Smart ErgoBase permite display-ului să fie coborât până aproape de nivelul biroului pentru un unghi de vizualizare confortabil. Nivelul redus de înălţime este soluţia perfectă pentru utilizatorii care poartă ochelari cu lentile bifocale, trifocale sau progresive la calculator. Monitorul poate fi ajustat la înălţimea utilizatorului. În plus, baza oferă o soluţie bună pentru reducerea aglomerării de cabluri, menţinând spaţiul de lucru curat.      

 

TCO Edge

 Asemenea altor multe monitoare Philips, ErgoSensor este certificat TCO Edge.  Această certificare este oferită produselor care depăşesc standardele eco cerute. De exemplu, una dintre cerinţele TCO este ca produsele să utilizeze în proporţie de cel puţin 65% plastic reciclat de la consumatori şi un minim de materiale periculoase. 

Monitorul Philips ErgoSensor este disponibil în magazinele din România la un preţ de 1299 Lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă