13 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSpecialPhenianul ameninţă: SUA se află în raza de acţiune a armelor nucleare...

Phenianul ameninţă: SUA se află în raza de acţiune a armelor nucleare nord-coreene

Coreea de Nord a avertizat miercuri că Statele Unite se află în raza armelor sale nucleare, o nouă declaraţie belicoasă din partea Phenianului după efectuarea celui de al treilea test nuclear la jumătatea lui februarie, relatează Mediafax.

Într-un articol postat pe site-ul oficial al ţării, Uriminzokkiri, un membru al Comitetului Naţional coreean pentru Pace, un organ de propagandă, a anunţat că Phenianul este de-acum “un stat total independent, dotat cu armament balistic şi nuclear”

“Statele Unite trebuie să ştie că acest continent american se află în raza de acţiune a rachetelor noastre strategice şi a armelor noastre nucleare”, a adăugat acest oficial în articolul postat pe site.

În octombrie, Phenianul a dat asigurări că deţine rachete capabile să lovească teritoriul Statelor Unite, o declaraţie considerată un bluf de către o serie de experţi în dosarul nord-coreean.

Între timp, Coreea de Nord a lansat cu succes o rachetă cu rază lungă de acţiune pe 12 decembrie 2012 – un tir balistic deghizat, în opinia Washingtonului şi Seulului – şi a efectuat, două luni mai târziu, al treilea test nuclear, însă modul în care l-a realizat rămâne necunoscut în continuare.

Cei mai mulţi dintre experţi apreciază că Phenianul mai are multe de făcut pentru a reuşi să creeze o bombă miniaturizată ce poate să fie instalată la bordul unei rachete pregătite să lovească, dar ei subliniază şi că ţara pare că a reuşit să înregistreze progrese enorme în acest domeniu.

Cele mai citite

Peste 1000 de persoane la înmormântarea președintelui CJ Vrancea, Cătălin Dumitru Toma

Peste 1.000 de persoane l-au condus, joi, pe ultimul drum pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Cătălin Dumitru Toma, care a fost înmormântat la...

România a avut cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei din UE în luna ianuarie

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna ianuarie până la 3,1%, de la 3,4% în decembrie, însă în România rata...

Companiile româneşti nu se arată prea dornice să acceseze beneficiile fiscale legale

Companiile româneşti nu se arată prea dornice să acceseze beneficiile fiscale acordate prin lege, cel mai des invocat motiv fiind complexitatea legislativă şi teama...
Ultima oră
Pe aceeași temă