28.7 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăSpecialPhenianul ameninţă ambasadorul SUA la Seul cu un "accident mai mare" decât...

Phenianul ameninţă ambasadorul SUA la Seul cu un „accident mai mare” decât agresarea cu un cuţit

Ambasadorul Statelor Unite în Coreea de Sud ar putea să aibă un "accident mai mare" decât să fie atacat cu un cuțit, așa cum s-a întâmplat luna trecută. Acest nou "accident" se va întâmpla dacă ambasadorul va continua să formuleze acuzaţii "rizibile" împotriva Coreii de Nord, ameninţă o unitate nord-coreeană de propagandă.

Potrivit Reuters, ambasadorul Mark Lippert a afirmat miercuri că, în cazul în care regimul de la Phenian îmbunătăţeşte aplicarea drepturilor omului şi începe să renunţe la programul nuclear, Coreea de Nord se va bucura de prosperitate şi de relaţii mai bune cu restul lumii, inclusiv cu Statele Unite.

Comisia nord-coreeană pentru Reunificarea Paşnică a Coreei a replicat că declaraţiile ambasadorului reprezintă o dovadă a ostilităţii Casei Albe.

"Lippert are nevoie să renunţe la prostul obicei de a se angaja imprudent într-o vorbărie care deformează adevărul şi instigă la război intrând în dezacord cu noi. Altfel, data viitoare ar putea avea un accident mai mare decât să fie tăiat pe obraz de un cetăţean sud-coreean", ameninţă Comisia  într-un material postat pe site-ul de propagandă Uriminzokkiri.

Phenianul critică adesea Washingtonul, cel mai important aliat al Seulului, acuzându-i pe americani că pregătesc o invazie "iminentă".

Ambasada Statelor Unite în Coreea de Sud nu a comentat deocamdată ameninţarea de la Phenian.

Lippert a fost tăiat la nivelul feţei, cu un cuţit pentru fructe, de către un sud-coreean cu un trecut agitat şi un comportament imprevizibil, în timpul unui forum, în centrul orașului Seul. Ambasadorul a avut nevoie de 80 de copci. El a fost rănit, de asemenea, la nivelul braţului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă