25 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSpecialPetrolier atacat de piraţi în strâmtoarea Malacca, între Malaezia şi Sumatra

Petrolier atacat de piraţi în strâmtoarea Malacca, între Malaezia şi Sumatra

 Piraţi au atacat un petrolier din Singapore în strâmtoarea Malacca, au răpit trei membri indonezieni ai echipajului şi au furat o parte din încărcătură, a anunţat Biroul Maritim Internaţional (BMI), relatează AFP, citată de Mediafax.

Atacul a avut loc în noaptea de luni spre marţi, în largul coastelor malaysiene, a precizat Noel Choong, reprezentantul BMI la Kuala Lumpur pentru fapte de piraterie. Petrolierul se îndrepta către Birmania, potrivit unor informaţii neconfirmate.

Nava se află în prezent la Port Klang, principalul port din Malaysia.

"BMI este îngrijorat cu privire la situaţia celor trei indonezieni", a declarat pentru AFP Noel Choong.

Potrivit cotidianului malaysian The Star, piraţii, înarmaţi cu o armă de foc şi o macetă, au urcat la bordul petrolierului imediat după miezul nopţii, marţi, la o distanţă de aproximativ 16 mile maritime (aproximativ 30 de kilometri) de coastă şi au luat echipajul prin surprindere.

Cei cinci-şase piraţi i-au legat pe membrii echipajului şi au descărcat o parte din încărcătură în două nave care-i însoţeau, adaugă ziarul, care citează poliţia locală.

Atacul a durat câteva ore. Echipajul şi-a dat seama de lipsa celor trei membri abia după plecarea piraţilor.

Strâmtoarea Malacca, între peninsula malaysiană şi Insula indoneziană Sumatra, este o cale foarte frecventată de transport maritim, între Asia, Europa şi Orientul Mijlociu.

Un număr mare de nave a atras piraţi în această regiune, însă atacurile au scăzut în ultimii ani, în urma cooperării ţărilor vecine şi creşterii numărului misiunilor maritime de patrulare.

Ele au crescut în 2013, dar se rezumă la furturi comise asupra bunurilor membrilor echipajelor, potrivit BMI. Răpirile sunt rare, a precizat Noel Choong.

Cele mai citite

Silvestru Şoşoacă, condamnat definitiv pentru ultraj

Silvestru Şoşoacă a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel Bucureşti la plata unei amenzi penale de 18.000 lei pentru ultraj, după ce...

Rusia – Ucraina, ziua 758: Primarul Kievului cere noi ajutoare militare

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a solicitat de urgenţă noi ajutoare militare de la aliaţii Ucrainei pentru a respinge atacurile intensificate ale Rusiei asupra ţării...

Stefanos Tsitsipas, calificare facilă în semifinalele Mastersului de la Monte Carlo

Stefanos Tsitsipas l-a învins în două seturi pe rusul Karen Hacianov, scor 6-4, 6-2, și s-a calificat în semifinalele turneului ATP Masters 1.000 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă