25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPetitie a romanilor din Anglia pentru drepturi egale (VIDEO)

Petitie a romanilor din Anglia pentru drepturi egale (VIDEO)

Ziarul "Roman in UK" si site-urile www.romaninuk.net si www.romani.co.uk au initiat, in data de 2 septembrie, petitia omonima publicatiei: "Roman in UK – cetateni egali ai Uniunii Europene". Scopul petitiei este de a solidariza comunitatile de romani din Marea Britanie si de a atrage suportul sustinatorilor straini ai accesului liber pe piata muncii pentru muncitorii romani.

Promotorii petitiei organizeaza actiuni de promovare in Londra: in cluburi, restaurante, biserici si magazinele romanesti "Romania Food Centre", Edgware si Colindale. Comisii de promovare a petitiei s-au alcatuit si in alte zone ale Marii Britanii, precum Mirfield, Leeds, Nottingham si Wales. Pe langa semnatura fizica, petitia mai poate fi sustinuta si online.  

Actiunea dureaza pana in 15 octombrie, dar deja s-au strans peste 1200 de semnaturi. Printre semnatari se regasesc, pe langa romanii din Marea Britanie, britanici care considera abuzive masurile impuse imigrantilor, romani care sustin demersul conationalilor aflati in UK si cetateni ai altor tari (Spania, Franta, Italia, Germania, SUA).

Site-ul pe care petitia poate fi semnata este http://www.gopetition.com/online/21602.html

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă