20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPetiţia pentru auto-salvare

Petiţia pentru auto-salvare

 

   Prin simplul fapt că sunt cetăţeni, oamenii pot milita pentru orice. Unii, pentru extinderea pistelor de biciclete, prin simplul fapt că-i sănătos să pedalezi. Alţii, pentru lărgirea parcărilor, prin simplul fapt că au maşină. Şi mai e şi categoria celor ce vor să transforme cartierul în zonă pietonală, prin simplul fapt că aşa se pot duce mai uşor la pâine. Unii militează pentru Dumnezeu, prin simplul fapt că-i poate ajuta la Loto, iar alţii pentru legiferarea prostituţiei, prin simplul fapt că sunt peşti. Sunt luptători pentru mai mult verde, prin simplul fapt că-i mai frumos decât roşul, dar şi susţinători ai etnobotanicelor, mai mult cenuşii decât verzi, prin simplul fapt că sunt uscate. Unii iubesc maidanezii, prin simplul fapt că-ţi mănâncă din palmă, alţii- nici măcar amanta, prin simplul fapt că nu face asta.

    În fine, ceea ce vreau să spun este că, pentru aproape orice lucruşor de pe lumea asta, se luptă cineva, prin simplul fapt că se dedică. De cele mai multe ori, în numele tău, prin simplul fapt că exişti. Iar tu stai acasă, citeşti ziarul, îţi bei cafeaua sau te uiţi la fotbal, prin simplul fapt că ai televizor. Mâine îţi va fi mai bine, şi nici nu ştii cui să mulţumeşti- te porţi de parcă binele ăsta ar fi venit din senin, dat ţie de vreo Providenţă care ştie să recompenseze meritele ascunse, prin simplul fapt că crezi tu că le ai.

  Dacă reproşul meu te-a atins, ieşi din casă pe 10 septembrie (pică sâmbăta). Nu te duce înspre parc, berărie sau ce îţi mai propuseseşi tu, ci ia-o spre centru, prin simplul fapt că acolo ai treabă. Te vei întâlni cu un om care, prin simplul fapt că-i prezent, comunică ceva: suntem săraci şi numai noi puteam să ne salvăm, prin simplul fapt c-am şti cum, dar până acum nu ne-am pus mintea.

   Ca să fii ceva mai în temă, iată textul manifestul integral al marelui miting bucureştean, în forma lui originală, prin simplul fapt că e mai bine să-l citiţi aşa: „Prin simplul fapt ca toti politicienii ce au guvernat in ultimii 20 de ani sint vinovati de situatia in care ne aflam fac un apel la toata populatia saracita ca numai noi insine putem  face ceva sa ne salvam prin simplul fapt ca guvernantii nu vor sa ne asculte si ei nu inteleg situatia noastra ! Ei sunt putrezi de bogati iar noi suntem niste muritori de foame !!! E clar ca ei nu ne reprezinta interesele si in consecinta sint nelegitimi ! De asmenea fac un apel sa semnati si petitia ptr un miting mare in Bucuresti pe 10 septembrie !”

  Găseşti acest manifest tolstoian pe petitieonline.ro, sub numele „Petitie prin care fac un apel la toata populatia nemultumita sa stie ca numai noi insine putem sa ne salvam”

   Hai că acum o ştiţi, deci nu mai aveţi scuze, prin simplul fapt că deja v-am spus-o! 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă