12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialPeste 60 de tibetani, răniţi în timpul unui protest

Peste 60 de tibetani, răniţi în timpul unui protest

Cel puţin 60 de tibetani au fost răniţi după ce poliţia chineză tras într-un grup de protestatari, informează BBC News.

Atacul a avut loc duminică în districtul Biru, protestatarii  reunindu-se pentru a cere eliberarea unui bărbat reţinut de autorităţi deoarece a refuzat să înalţe un steag chinez,se arată în raportările organizaţiei Free Tibet.

În luna septembrie, autorităţile din Biru au cerut ca tibetanii să pună steagul Chinei în faţa caselor şi lăcaşelor de cult, cu ocazia Zilei Naţionale a Chinei. Pentru că aceştia au refuzat, autorităţile au recurs la atacuri. 

Tibetul este guvernat ca o regiune autonomă din China, însă mulţi tibetani spun că nu mai suportă dominaţia majoritarilor şi nici reprimarea religiei şi culturii lor.

De altfel, grupurile pentru drepturile omului au acuzat China de represiune religioase şi politice. Acestea au fost însă negate de către autorităţile chineze.

Un purtator de cuvant al Ministerului de Externe chinez a negat atacurile asupra tibetanilor, însă a refuzat să facă mai multe comentarii pe acest subiect, mai arată BBC.

Un poliţist de la Biroul de Securitate Publică al districtului Biru a declarat pentru presa străină că nu există niciun protest şi niciun rănit.

Jurnaliştilor străini le este permisă intrarea în Tibet doar la invitaţia Guvernului Chinei.  Aceste vizite sunt rare şi foarte strict controlate, ceea ce face imposibil de verificat, în mod independent, informaţiile apărute, scriu jurnaliştii BBC.

 .

Cele mai citite

Septembrie, a treia cea mai slabă lună din 2024 pe segmentul de acțiuni, cu tranzacții de 1,2 miliarde lei

Bursa de Valori București a încheiat luna septembrie cu una dintre cele mai slabe performanțe ale anului, tranzacțiile pe segmentul de acțiuni totalizând 1,2...

Aproximativ 600 de angajați de la Dacia s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Câți oameni vor pleca acasă

Aproximativ 600 de angajați de la fabrica de autovehicule Dacia de la Mioveni s-au înscris pe listele de concedieri voluntare. Dacia Mioveni a demarat, de la 1...

Parlamentul se reuneşte pentru numiri la conducerea BNR, ASF şi CNA. Mugur Isărescu îşi continuă mandatul

Parlamentul României se va reuni marţi, de la ora 15:00, într-o şedinţă comună pentru a numi noii membri ai consiliilor de administraţie ale Băncii...
Ultima oră
Pe aceeași temă