25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPeste 500 de someri din Alba, ajutati sa-si gaseasca loc de munca

Peste 500 de someri din Alba, ajutati sa-si gaseasca loc de munca

Proiectul „Know-How German pentru ocuparea fortei de munca”, desfasurat in judetul Alba incepand cu luna aprilie 2006, se apropie de final. Scopurile acestuia sunt instruirea a 40 de formatori (ingineri, maistri, profesori) din diferite organizatii in vederea pregatirii si intermedierii de locuri de practica pentru aproximativ 500 someri.
Grupul-tinta al proiectului a fost constituit din persoane aflate in somaj pe termen lung sau din randul grupurilor marginale si minoritare, studenti, detinuti, precum si persoane in cautarea unui loc de munca si interesate de formarea profesionala in domeniul meseriilor.
Obiectivele proiectului au fost chiar depasite prin numarul de 510 persoane, instruite teoretic si practic in cadrul organizatiilor „Caritas Mitropolitan” Blaj, „Ecovert”, „Salprest”, „Saturn”, „Stratusmob”, „Daily Clean”, „Lotus B&B”, „Multiproduct” Aiud, „Switch Technology Gunter”, „Euro < 26", Oficiul Judetean de Consultanta Agricol, "Agro Invest", "Stazoo", "Agro Lact" si "MidaPan" din judetul Alba. Dintre participanti, un numar de 141 persoane (28 %) au fost deja angajate ca salariati in cadrul organizatiilor mentionate, precum si in alte companii din domenii conexe.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă