19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialPeste 50.000 de infecţii nosocomiale în spitalele din România, în ultimii cinci...

Peste 50.000 de infecţii nosocomiale în spitalele din România, în ultimii cinci ani. Datele reies din documentele Ministerului Sănătăţii care au ajuns la Parlament

Ministerul Sănătăţii a trimis la Parlament o serie de documente în care se arată starea spitalelor din ţara noastră, în privinţa infecţiilor nosocomiale. După cum arată Mediafax, numai în ultimii cinci ani acest minister a identificat 57.088 infecţii.

 

Recordul a fost stabilit anul trecut, când au fost înregistrare 12.316 infecţii. Anul 2010 a marcat 8.105 infecţii. Dar din 2013 numărul acestora a tot crescut. Bucureştiul deţine recordul de infecţii în spitale. Capital este urmată de oraşele Iaşi şi Cluj. Situaţia aceasta nu a fost rezolvată, în ciuda numeroaselor controale.

Numai anul trecut au fost verificate 367 de unităţi sanitare şi s-au aplicat 626 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 369 de amenzi în valoare totală de 340.900 de lei, trei decizii de suspendare a activităţii şi au fost emise 254 de avertismente, conform datelor raportate de Ministerul Sănătăţii Legislativului.

Cele mai multe infecţii nosocomiale, la nivelul acestei perioade a ultimilor cinci ani, au fost înregistrate în Bucureşti – peste 12.000 de infecţii. Topul este completat de judeţele Iaşi – peste 9000 de infecţii şi Cluj, cu peste 7000 de infecţii.

După cum arată datele Centrului Naţional de Statistică şi Informatică în Sănătate Publică, secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă s-au confruntat cu cele mai multe infecţii nosocomiale, peste 13.500. Peste 12.000 de infecţii intraspitaliceşti au fost raportate la secţiile de chirurgie.

Documentele Ministerului Sănătăţii din  perioada 2010-2015 arată că au fost înregistrate peste 15.000 de infecţii respiratorii şi circa 10.000 de infecţii ale plăgilor chirurgicale.

Aceste date ale Minsietrului Sănătăţii au ajuns la Parlament în urma interpelării a doi deputaţi. 

Cele mai citite

Descoperă aromele delicioase ale bucătăriei: Rețete senzaționale cu Pui și Creveți pentru când ai nevoie de ceva ușor

Bucătăria este un loc magic în care se întâlnesc aromele, texturile și gusturile pentru a crea experiențe culinare de neuitat. Două ingrediente versatile și...

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...

Air France anunță zboruri noi către Brazilia, Maldive și Suedia

Compania aeriană Air France anunță zboruri noi către Brazilia, Maldive și Suedia, precum și prelungirea zborurilor între Europa și SUA. În sezonul de iarnă 2024-2025...
Ultima oră
Pe aceeași temă