20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPeste 400 de locuri ramase libere in liceele din Bistrita-Nasaud

Peste 400 de locuri ramase libere in liceele din Bistrita-Nasaud

Peste 400 de locuri au ramas libere in liceele din judetul Bistrita-Nasaud dupa prima etapa de repartizare computerizata a elevilor care au promovat testele nationale. Informaticianul din cadrul Inspectoratul Scolar Judetean, Gratiela Nemes, a afirmat ca aceasta situatie a aparut intrucat dintre cei 3.624 de copii absolventi ai claselor a VIII-a care au participat la Capacitate, doar 64,45 la suta au reusit sa promoveze examenele. Aceasta, in conditiile in care la testele nationale s-au inscris initial 3.795 de elevi, dar au lipsit 169, prezenta fiind astfel de 95,54 la suta.
Un numar de 1.288 de elevi nu au reusit sa obtina note de trecere, motiv pentru nu se vor putea inscrie decat in scoli de arte si meserii. Potrivit Gratielei Nemes, in conditiile in care in planul de scolarizare au fost prevazute la liceu 2.632 de locuri in 94 de clase a IX-a, cele mai multe locuri neocupate sunt la profilul agricol, peste 150, insa nici liceele de renume nu si-au completat integral clasele.
Spre exemplu, au ramas neocupate 13 locuri la sectia germana a Colegiului National „Liviu Rebreanu”, respectiv 15 la sectiile maghiara Ð profil matematica-informatica si filologie ale Colegiului National „Andrei Muresanu”.
Reprezentantul ISJ a adaugat ca, incepand de miercuri, se fac inscrieri pentru scolile de arte si meserii, unde sunt peste 2.000 de locuri. In Bistrita-Nasaud, functioneaza 7 centre de inscriere, iar pana in prezent doar patru absolventi ai claselor a VIII-a care au promovat testele nationale nu au putut fi repartizati intrucat nu au avut suficiente optiuni pe fisa de inscriere. Ei isi vor gasi un loc in liceu in cea de-a doua etapa de repartizare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă