19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPeste 40 de morţi în protestele de astăzi din Afganistan

Peste 40 de morţi în protestele de astăzi din Afganistan

Update 18.43: Până acum, autorităţile au identificat 41 de morţi şi peste 70 de răniţi, relatează  AFP, potrivit Mediafax.

 

38 de persoane ar fi fost ucise duminică în Afganistan, la Kandahar şi Jalalabad, în noi proteste faţă de incendierea Coranului în Statele Unite, potrivit NewsiN.

Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa la Kandahar, în sudul Afganistanului, unde o explozie s-a produs în mijlocul manifestanţilor, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, relatează RIA Novosti.

Potrivit lui, înainte de explozie, au avut loc tiruri de armă între persoane înarmate şi poliţie, soldate cu cel puţin 12 morţi şi 20 de răniţi.

Oficialul a avertizat că oraşul Kandahar se transformă treptat într-un câmp de luptă: talibanii li se alătură manifestanţilor, în timp ce trupe NATO intră în oraş pentru a sprijini poliţia locală, ce nu poate face faţă revoltei.

O sursă din serviciile de securitate ale ţării a anunţat şi că cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi zeci au fost rănite duminică în timpul protestelor de la Jalalabad, din estul Afganistanului.

Protestele intervin după ce 14 persoane, printre care un român, au fost ucise în violenţele izbucnite în marja unor manifestaţii similare de vineri. Sâmbătă, 10 persoane şi-au pierdut viaţa în marja unui miting organizat la Kandahar. Peste 80 de oameni au fost răniţi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă