19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPeste 300 de asistenti medicali, fara bani de sarbatori

Peste 300 de asistenti medicali, fara bani de sarbatori

BISTRITA-NASAUD. Peste 300 de asistenti medicali din Bistrita-Nasaud au intampinat Pastile cu buzunarele goale. Presedintele Asociatiei Medicilor de Familie din judet, Otilia Tanase, a declarat ca de vina pentru situatia creata este CJAS care, conform contractului, trebuia sa le vireze medicilor banii in conturi pana in data de 20 a fiecarei luni.
Daca in cazul medicilor care au cabinete in mediul urban s-a respectat data mentionata, in schimb cei cei peste 100 de doctori de familie care au cabinetele la tara au aflat cu suprindere ca nu au bani cu care sa-si plateasca angajatii. Aceasta, desi au depus toate documentele necesare la CJAS. Conform contractului, institutia este obligata sa le vireze banii pana in data de 20 a fiecarei luni.
Chiar inainte de Pasti insa, a intervenit un decalaj de o saptamana, care a facut ca medicii sa nu-i poata plati pe asistentii medicali cu care lucreaza. In numar de peste 300, acestia din urma au avut parte de sarbatori cu buzunarele goale.
Reprezentantii CJAS sustin ca nu isi explica intarzierea, intrucat contabilii au depus la timp ordinele de plata la Trezorerie. Asistentii medicali isi vor primi salariile abia astazi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă