30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialPeste 3 zile va avea loc prima Conferinţă despre Fericire din Estul...

Peste 3 zile va avea loc prima Conferinţă despre Fericire din Estul Europei

Pentru prima dată în România, la Bucureşti se va organiza Conferinţa despre Fericire, un proiect al Asociaţiei Iniţiativa pentru Fericire. Pe 5-6 octombrie, la Universitatea Româno-Americană din Bucureşti, sute de români sunt aşteptaţi să ia parte la evenimentul în care vor fi discutate ultimele descoperiri din domeniul psihologiei pozitive, ştiinţa care studiază fericirea.

Programul evenimentului este compus din discursuri şi ateliere de lucru, în care se vor trata teme precum fericirea la locul de muncă, rezistenţa emoţională sau comportamentele comune ale oamenilor fericiţi.

Ce fac companiile internaţionale pentru fericirea angajaţilor

Unul dintre speakerii conferinţei este Vanessa King, o persoană cu multă experienţă în lucrul cu organizaţii. Vanessa King este cofondatorul ONGului britanic Action for Happiness şi una dintre puţinele persoane care lucrează direct cu Martin Seligman, părintele fondator al psihologiei pozitive. Vanessa este, de asemenea, consilier în Guvernul Marii Britanii pe probleme de fericire, ajutându-i pe membrii guvernului să crească indicatorul pe care au început recent să-l monitorizeze: fericirea pe cap de locuitor.

Vanessa ţine de asemenea traininguri pentru armata SUA şi lucrează alături de organizaţii pentru a dezvolta soluţii focusate pe bună-starea angajaţilor si creativitatea la locul de muncă. Ea a colaborat cu organizaţii britanice şi din toată lumea, precum companiile British Telecom, Philips, Sony Erricson, instituţiile British Gas, the British Library, băncile RBS, Lloyds sau mari retaileri precum Sainsbury’s şi Marks & Spencer.

Astfel, aceste companii primesc consultanţă despre cum pot dezvolta un mediu (atât fizic, cât şi de activităţi şi interacţiuni umane), prin care să crească mulţumirea angajaţilor la locul de muncă. În acelaşi timp, aceştia sunt consiliaţi pentru a-i ajuta în sporirea creativităţii, fiind dovedit că un angajat fericit lucrează cu mai multă eficienţă. Vanessa va susţine un workshop despre 10 soluţii pentru o viaţă mai fericită.

Programul Conferinţei despre Fericire şi informaţii despre bilete pot fi găsite pe site-ul evenimentului. Biletele sunt disponibile prin Eventim şi în reţelele partenere: magazinele Orange, Vodafone sau Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas. De asemenea, biletele vor fi disponibile la locaţia evenimentului.

Cele mai citite

Donald Trump amenință să acționeze Google în instanță, acuzând favorizarea candidatei democrate Kamala Harris

Fostul președinte american Donald Trump a avertizat că, dacă va ajunge din nou la Casa Albă, va da în judecată Google, acuzând gigantul tehnologic...

Ministrul Energiei anunţă măsuri speciale pentru a pregăti reţeaua energetică în faţa condiţiilor meteorologice extreme

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat finalizarea unui nou comandament energetic, cu scopul de a pregăti România pentru fenomenele meteorologice extreme prognozate în următoarele...

Creșterile de taxe din Ucraina, esențiale pentru finanțarea apărării în fața invaziei ruse

Ministrul ucrainean de Finanțe, Sergii Marcenko, a declarat vineri că majorările fiscale discutate în Parlamentul de la Kiev sunt cruciale pentru sprijinirea eforturilor Ucrainei...
Ultima oră
Pe aceeași temă