17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste 25.500 de polițiști și jandarmi, la datorie de Ziua Națională a...

Peste 25.500 de polițiști și jandarmi, la datorie de Ziua Națională a României

Peste 25.500 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor acționa, luni pentru ca evenimente organizate cu ocazia Zilei Naționale a României să se desfășoare în condiții de liniște și siguranță. 

La data de 1 decembrie, în Bucureşti şi în orașele din țară, vor fi organizate ceremonii și parade militare, precum şi spectacole cultural-artistice, la care se preconizează participarea unui public numeros.

Pentru ca aceste manifestări să se desfășoare în condiţii de ordine şi siguranţă publică, în întreaga țară, vor fi la datorie aproape 10.000 de poliţişti.

De asemenea, peste 5.000 de jandarmi, cu 500 de mijloace tehnice, vor asigura măsurile de ordine publică în contextul sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie.

3.000 de polițiști de frontieră vor veghea la frontiera de stat a României, iar intervențiile în situații de urgență vor fi asigurate de peste 7.600 de pompieri.

Piloții Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătiți să desfășoare, în cooperare cu S.M.U.R.D., misiuni medicale de urgență, precum și să acorde sprijin aerian structurilor operative.

Totodată, cu ocazia Zilei Naționale a României, 600 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri, cu 100 de mijloace tehnice, vor participa la parada militară organizată în municipiul Bucureşti.

Cele mai citite

Revolut lansează, în premieră globală, în România, refinanțarea creditelor

Revolut, banca digitală cu 3,5 milioane de clienți retail în România și peste 40 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat astăzi...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...
Ultima oră
Pe aceeași temă