15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste 200.000 de turiști pe litoral, în acest weekend

Peste 200.000 de turiști pe litoral, în acest weekend

Peste 200.000 de turiști sunt așteptați, în acest weekend, pe litoral, relatează Mediafax

Citește și: VIDEO. UPDATE. Ziua Marinei la Constanța. Peste 3.000 de militari și nave de luptă, în Marea Neagră. Patru militari au leșinat, din cauza căldurii

Astfel, în cel mai aglomerat weekend din această vară, așa cum se așteaptă patronii unităților de cazare de pe litoral, distracția a început încă de vineri dimineață, când, pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanţa, zeci de mii de oameni au mers să asiste la manifestările prilejuite de Ziua Marinei.

Festivitățile se vor desfășura pe tot parcursul zilei de vineri, încheindu-se în jurul orei 22.00 cu concerte și retragerea cu torţe executată de marinarii militari.

Manifestări similare vor fi organizate și la Mangalia, pentru turiștii aflați în stațiunile din sudul litoralului.

Ca la fiecare sfârșit de săptămână, stațiunea Mamaia va fi centrul distracției, în toate cluburile din stațiune urmând să aibă loc concerte, susținute de artiștii în vogă ai momentului. Tot în Mamaia, va fi organizată săptămânala paradă a carelor alegorice, dar și unul dintre cele mai importante evenimente globale dedicate modei, International Fashion Weekend.

În Mamaia Sat va avea loc Festivalul de muzică electronică Suwaves, iar pe plaja Modern din Constanța va fi organizat Festivalul Zilele Prieteniei Bergenbier", pe scena ridicată cu acest prilej urmând să evolueze, în cele două zile ale manifestării, 16 dintre cele mai tari trupe românești, între care Șuie Paparude, Vunk, Paraziții ori Vița de Vie."

De asemenea, în Venus va fi organizat unul dintre concertele din turneul Mix Music Evo 2014, printre invitați aflându-se What's Up, Nicole Cherry, Keo, Deepcentral, Matteo, Crush & Alexandra Ungureanu și Andreea Balan.

Sute de poliţişti și jandarmi se vor afla la datorie în acest sfârșit de săptămână, atât în Constanța, cât și în celellte stațiunie de pe litoral, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Totodată, peste 15 aparate radar vor fi puse pe principalele artere din județ, poliţiştii rutieri urmând să acționeze pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave.

Vineri dimineaţă, traficul era intens pe Autostrada Soarelui şi se desfăşura pe anumite tronsoane în coloană, din cauza ceţii înregistrându-se şi două accidente, pe sensul de mers către litoral.

Cele mai citite

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă