19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPeste 20 de acuzati in dosarul "Mita pentru locuinte sociale"

Peste 20 de acuzati in dosarul „Mita pentru locuinte sociale”

» Parchetul de pe langa Tribunalul Neamt a extins cercetarile in dosarul "Mita pentru locuinte sociale" de la Primaria Piatra Neamt. Procurorul de caz Elena Lavric a anuntat ca 24 de persoane sunt sub ancheta in acest dosar, dupa ce initial, a fost acuzat un singur nemtean.

Procurorii nemteni au dezvaluit ca ancheta in cazul "Mita pentru locuinte sociale" la Piatra Neamt, deschisa in septembrie 2007 dupa denuntul lui Florin Sebastian Zait, care a culminat cu un flagrant delict in urma caruia Alexandru Stoleru este cercetat, in stare de libertate, pentru trafic de influenta si inselaciune, nu poate fi incheiata doar cu acuzarea acestuia din urma. Astfel, conform procurorului care conduce ancheta, alaturi de Stoleru vor fi trimise in judecata pentru dare de mita alte 23 de persoane in afara de denuntator. "Dosarul numarul 218/2008, pe numele Alexandru Stoleru, este terminat din punctul de vedere al organelor de cercetare penala ale Politiei. Dar, ca in orice dosar in care urmarirea penala este facuta de procuror, trebuie sa audiez din nou, eu, martori, denuntatori, acuzati.

 

La dosarul acesta lucram efectiv din septembrie 2007 si in el sunt cercetate alte 23 de persoane in afara de Alexandru Stoleru, pentru ca n-o sa trimit in judecata numai pe cel cu traficul de influenta, ci si pe cei cu darea de mita, pentru ca, daca nu ar fi doritorii de chilipiruri si care sa dea mita, nu i-am avea pe cei care iau mita si nici trafic de influenta", a declarat procurorul de caz Elena Lavric.
Motivul pentru care cercetarea penala treneaza este pus de magistratul Elena Lavric pe seama numarului mic de procurori care lucreaza la acest dosar. "Anul trecut, practic, pe urmarire penala la Parchetul Judetean au lucrat efectiv doi procurori: eu si cu Nicolae Pauna. De asta avem in stoc dosare vechi care au ramas nesolutionate, pentru ca au aparut multe cazuri noi cu arestati, pe care a trebuit sa le tratam cu prioritate si sa lasam deoparte munca pentru altele", a spus procurorul Elena Lavric.

Alexandru Stoleru a fost denuntat de Florin Zait ca ar fi pretins 1.500 de euro spre a interveni pe langa autoritati pentru atribuirea unui apartament din fondul Primariei Piatra Neamt. Denuntatorul i-ar fi dat 750 de euro in luna septembrie 2007, alti 500 de euro dupa circa o saptamana si 300.000 de lei vechi pentru o pretinsa chitanta si niste formulare. Cercetarea penala inceputa in septembrie 2007, inclusiv cu supravegherea convorbirilor telefonice, a scos la iveala alte zeci de cazuri de acest fel. Pentru o garsoniera, suma pretinsa era de 1.250 de euro. Conform afirmatiilor lui Alexandru Stoleru facute catre Florin Zait, banii urmau sa fie impartiti cu Elena Boengiu, consilier local si membru al comisiei care verifica dosarele pentru atribuirea locuintelor, si cu viceprimarul Mihaela Stoica. Ambele persoane au negat ca ar avea vreo legatura cu cazul Alexandru Stoleru.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă