16.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialPeste 2.500 de copii, în vizită la MAI

Peste 2.500 de copii, în vizită la MAI

 2.500 de copii şi părinţi au vizitat, luni, biroul ministrului, sala de videoconferinţe de la Ministerul Afacerilor Interne şi celebrul balcon al Revoluţiei din 1989, iar unii copii au primit, simbolic funcţii importante în MAI, informează Mediafax.

Primii vizitatori au venit chiar de la ora 8.00, când a început Ziua Porţilor Deschise.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost alături de micii vizitatori, cărora le-a încredințat, simbolic, pentru câteva ore, funcții importante în minister, inclusiv cea de ministru.

Copiii au vizitat sala unde se organizează conferințele de presă, Sala de Marmură, unde au loc videoconferințele și cele mai importante ședințe, biroul ministrului de Interne, precum și balconul devenit unul dintre simbolurile Revoluţiei din 1989.

În cadrul evenimentului organizat de MAI cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, viceprim-ministrul pentru securitate națională i-a acordat “Diploma de erou” unui băiat în vârstă de 12 ani, care în luna mai și-a salvat fratele mai mic dintr-un incendiu care le cuprinsese casa. Pentru curajul, altruismul și prezența de spirit dovedite într-un moment în care viața sa și cea a fratelui său de cinci ani erau în pericol, Adrian Mate a primit în dar, pe lângă diplomă, o cască de pompier, dulciuri și o tabletă.

Copiii care au venit la Ministerul Afacerilor Interne au putut vedea jandarmii montani coborând în rapel de pe clădirea MAI și demonstrații de scrimă, gimnastică și karate, prezentate de copiii de la Clubul Sportiv Dinamo București. Polițiștii de frontieră au fost instructori pentru un grup de copii, învățându-i tehnici de autoapărare, iar paramedicii SMURD le-au arătat vizitatorilor tehnici de acordare a primului ajutor.

Maşini şi motociclete ale poliţiştilor, jandarmilor, poliţiştilor de frontieră şi pompierilor şi un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie au fost alte puncte de atracție pentru copii.

Totodată, cei mici au putut afla mai multe despre profesia de criminalist şi robotul pirotehnic şi au făcut cunoştinţă cu motocicliştii Poliţiei Rutiere şi cu salvatorii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Alături de copii au fost reprezentanți ai Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Generale de Paşapoarte, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanei și Administrarea Bazelor de Date, Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Arhivelor Naţionale și Inspectoratului General pentru Imigrări, Agenției Naționale Antidrog, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Direcției Generale Anticorupție şi Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”.

Ziua Porţilor Deschise pentru Copii este un eveniment devenit tradiție pentru Ministerul Afacerilor Interne, fiind organizat anual cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

Cele mai citite

CNAS bate câmpii, când e întrebată de concediile medicale fictive

Piața neagră a concediilor medicale false continuă să prospere în România, în ciuda afirmațiilor guvernanților, care promit reducerea sau chiar eliminarea fenomenului. Cotidianul național “România...

Inchiziția lui Putin retrage autori clasici de pe rafturi!

Rusia lui Putin coboară, pe zi ce trece, în infernul unei dictaturi detestabile. Sunt retrase peste 250 de titluri de cărți de la...

Societatea civilă și exprimarea ei

Provocările la adresa democrației sporesc în ultima vreme. Ele vin, în cele din urmă, din slăbirea societăților civile. Stingerea vocilor civice se observă direct sau...
Ultima oră
Pe aceeași temă