30.3 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste 170 de kilograme de carne stricată, confiscată de Protecția Consumatorilor din...

Peste 170 de kilograme de carne stricată, confiscată de Protecția Consumatorilor din Vaslui

Peste 170 de kilograme de carne refrigerată cu miros de alterat sau cu urme de fecale pe tăieturi au fost confiscate de Protecţia Consumatorilor Vaslui dintr-un lanţ de supermarketuri din judeţ, firma multinaţională fiind amendată cu suma de 25.000 de lei, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Vaslui, cele 176,5 kilograme de carne de miel improprie consumului uman au fost descoperite în urma unor controale desfăşurate concomitent în trei magazine din judeţul Vaslui ale unei firme multinaţionale al cărei nume nu a fost făcut public, transmite.

Carnea refrigerată, în valoare de 4.852 de lei, a fost confiscată de către comisarii CJPC Vaslui în vederea distrugerii.

"Carnea avea miros de alterat, prezenta porţiuni de intestine cu fecale, precum şi urme de fecale pe tăieturi şi fire sau smocuri de păr. În aceste condiţii, s-a dispus măsura opririi definitive a întregii cantităţi de carne, care era comercializată sub formă de sferturi de carcasă", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX şeful CJPC Vaslui, Constantin Vasilache.

Pe lângă confiscarea cărnii, comisarii Protecţiei Consumatorilor au amendat administratorii tuturor celor trei magazine, suma totală a sancţiunilor ridicându-se la 25.000 de lei.

Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...

Supradoza de siguranță

Încă dinainte de pandemie era cultivată până la obsesie tendința de-a născoci leacuri pentru tot felul de fleacuri. Nesiguranța ipohondrică e o bună metodă...

Rusia – Ucraina, ziua 761. Conferința pentru Securitatea Mării Negre se desfășoară în Bulgaria

Cea de-a doua ediție a Conferinței pentru Securitatea Mării Negre (Black Sea Security Conference) se desfășoară la Sofia și este organizată, în colaborare, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă