17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialPeste 150 de persoane prinse la "frontiera verde" de la inceputul anului

Peste 150 de persoane prinse la „frontiera verde” de la inceputul anului

Echipamentele de supraveghere a frontierei de stat cu camere cu termoviziune, aflate in dotarea Politiei de Frontiera din Galati, isi dovedesc din plin utilitatea.

Pe ecranele camerelor cu termoviziune este vizualizata prezenta pe timp de noapte a persoanelor aflate pe o distanta de pana la cativa kilometri. Pentru cei care vor sa treaca granita din Republica Moldova in Romania scenariul la moda pare sa fie urmatorul: trec Prutul inot noaptea, la adapostul intunericului fiindu-le destul de usor sa se strecoare prin vegetatia din zona pana la soseaua spre Galati. In ultimele zile, politistii au descoperit la "frontiera verde" doua cazuri de trecere ilegala dupa un astfel de scenariu. "In jurul orelor 22.30, un echipaj din cadrul  Sectorului PF Foltesti, aflat in misiune de supraveghere cu autospeciala cu termoviziune, a observat in zona localitatii Branesti doua persoane ce se deplasau de la linia de frontiera spre interiorul tarii.

 

Din cercetari a rezultat ca cei doi se numesc L. Alexandru si G. Alexandru, ambii de 18 ani, ca sunt din Republica Moldova si au trecut ilegal frontiera de stat pentru a-si gasi locuri de munca in Romania", a declarat purtatorul de cuvant al IJPF Galati, inspectorul Maricel Antohi. Dupa doua zile, in aceeasi zona, in jurul orei 2.30, politistii de frontiera au descoperit cu camerele cu termoviziune alti trei tineri din Republica Moldova care trecusera granita ilegal pentru a-si gasi locuri de munca in Romania. De la inceputul anului au trecut ilegal granita de la Prut 153 de persoane, majoritatea tineri de 18-25 ani din Republica Moldova. In aceeasi perioada din 2008, fusesera inregistrate 28 de persoane care trecusera granita ilegal, cresterea fiind de 500%. O parte vor sa plece spre Italia sau Spania, dar majoritatea tinerilor basarabeni intentioneaza sa isi gaseasca un loc de munca in Romania.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă