22.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialPeste 1.000 de persoane date în urmărire au fost descoperite de poliție,...

Peste 1.000 de persoane date în urmărire au fost descoperite de poliție, în luna august

Poliția Română a găsit, în luna august, 587 de persoane dispărute și a prins 510 persoane urmărite la nivel național sau internațional. De asemenea, au fost identificate 40 de persoane cu identitate necunoscută și 47 de cadavre.

”În perioada 1 – 31 august, poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, de la rutieră, transporturi şi investigaţii criminale au acţionat, la nivel naţional, pentru prinderea şi încarcerarea persoanelor urmărite, care se sustrag arestării preventive, executării pedepsei închisorii sau faţă de care au fost emise mandate europene de arestare la solicitarea altor state.

De asemenea, activitățile au vizat și găsirea persoanelor dispărute, în special a minorilor şi încredinţarea acestora familiilor sau autorităţii tutelare.

Pe parcursul lunii august, poliţiştii au fost prezenţi în zonele aglomerate, în piețe, târguri, în mijloacele de transport rutier, în trenuri, gări, autogări şi aeroporturi, au verificat unitățile de cazare și cele de alimentație publică și au instituit filtre rutiere”, informează IGPR într-un comunicat de presă.

Astfel, în perioada menționată, poliţiştii au depistat 510 persoane urmărite la nivel naţional, dintre care 189 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei închisorii, 47 mandate de arestare preventivă, 53 aveau mandate europene de arestare emise de alte state, iar pe numele a 23 de persoane existau alte sentinţe.

587 de persoane dispărute, dintre care 347 minori, au fost găsite în ultima lună..

Cele mai citite

VIDEO. Ciolacu, despre importanța militarilor pentru națiunea română. Ceremonii și demonstrații militare, la Buzău

Militarii reprezintă pilonii pe care se sprijină siguranţa şi suveranitatea naţiunii române, a declarat premierul Marcel Ciolacu.Şeful Executivului a participat, la Buzău, la ceremonia...

Un băiat de 19 ani a intrat peste o femeie de 30 de ani şi fiica ei şi a încercat să violeze fata de...

Un incident șocant a avut loc în comuna Izvoare din județul Dolj, unde un tânăr în vârstă de 19 ani a fost reținut și...

Cristian Diaconescu susținut la Președinția României de un partid surpriză

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, este disperat după imagine și funcții, fapt care este în căutare de susținători pentru a candida la...
Ultima oră
Pe aceeași temă