14.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialPesedistii l-au lasat pe Tariceanu sa-i astepte degeaba la Vila Lac

Pesedistii l-au lasat pe Tariceanu sa-i astepte degeaba la Vila Lac

Liderii PSD au decis sa nu mai participe la intalnirea cu liderii liberali, in frunte cu premierul Calin Popescu Tariceanu, programata pentru joi dupa-amiaza la Vila Lac 1, relateaza Mediafax. Oficialii PSD au luat aceasta decizie dupa o sedinta desfasurata la sediul PSD din soseaua Kiseleff.
La sedinta conducerii social-democrate, au participat aproape toti vicepresedintii – cu exceptia lui Ioan Rus si Vasile Dancu –, presedintele Mircea Geoana si secretarul general, Titus Corlatean.
La finalul sedintei, liderii PSD nu au facut declaratii. Majoritatea liderilor social-democrati au spus insa, ulterior sedintei, ca decizia de a nu mai participa la intalnirea cu liberalii a fost luata ca urmare a declaratiilor lui Calin Popescu Tariceanu, care afirmase ca nu are ce sa negocieze cu PSD si ca nu face "compromisuri" cu social-democratii, informeaza Mediafax.
De asemenea, acestia au mai aratat, fara a dori sa fie citati, ca decizia de a nu mai participa la discutiile cu PNL a fost determinata si de unele informatii, aflate din interiorul PD si PNL, conform carora democratii si liberalii ar fi ajuns deja la o intelegere privind refacerea Guvernului in jurul acestor doua formatiuni, probabil chiar cu Tariceanu premier, continua Mediafax.
Potrivit surselor din PSD citate de Mediafax, liderii social-democrati nu au stabilit niciun mandat precis pentru consultarile de vineri, de la Palatul Cotroceni, cu presedintele Traian Basescu, date fiind premisele de la care au pornit, respectiv intelegerea PD-PNL.
Liderii PNL sosisera la Vila Lac 1 in jurul orei 13.30, pentru o intalnire cu liderii PSD, care fusese anuntata public de premierul Tariceanu.

Cele mai citite

Top 10 cele mai mari bănci după active în S1/2024: Banca Transilvania, BCR şi CEC Bank domină clasamentul

În primul semestru din 2024, sectorul bancar românesc a înregistrat o creștere semnificativă a activelor, majoritatea instituțiilor din top 10 raportând avansuri considerabile comparativ...

Pod energetic peste Marea Neagră: Serbia, la un pas de a se conecta la cablul submarin strategic

Serbia interesată de megaproiectul care va lega rețele naționale de energie din Europa cu cele din Caucazul de Sud Proiectul construirii unui cablu energetic submarin...

Revoluția subterană a lui Nicușor Dan „îngroapă” 45 de km de conducte noi

Primarul Capitalei a reamintit că anul trecut au fost reabilitate țevi pe o lungime de 50 de km Într-o postare pe Facebook, primarul Nicușor...
Ultima oră
Pe aceeași temă