26.8 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialPersoanele fizice care vand masini rulate cumparate din strainatate ar putea plati...

Persoanele fizice care vand masini rulate cumparate din strainatate ar putea plati impozit

Premierul Emil Boc a afirmat, joi, ca va cere minstrului Finantelor si celui al Mediului sa faca o evaluare in ceea ce priveste vanzarea masinilor cumparate in nume personal si care ulterior sunt vandute de proprietari, pentru ca este incorect ca acestia sa se sustraga de la plata impozitului, informeaza Mediafax.

Premierul a fost intrebat de unul dintre participantii la conferinta Mediafax Talks about Auto Industry daca are in vedere limitarea vazarilor de autoturisme second-hand cumparate din strainatate in regim individual, ca dupa aceea sa fie revandute cu scopul obtinerii de profit.
"Am sa cer o evaluare la Ministerul Mediului si la Ministerul Finantelor pentru a putea preveni asemenea abuzuri. Mi se pare complet nefiresc sa se sustraga de la plata impozitelor si a taxelor catre stat o persoana care face dintr-o asemenea activitate una de comert generalizata si nu una care tine de folos individual. E drepul fiecaruia sa-si aduca o masina, dar in conditiile in care se transforma dintr-un act individual intr-un act de comert trebuie sa fie platitor de impozite si taxe catre statul roman," a spus Boc.

Premierul a transmis secretarului de stat in Ministerul Mediului Dan Carlan, prezent in sala, sa il informeze pe ministrul Nicolae Nemirschi despre aceasta problema.
"Eu o sa discut chiar azi cu ministrul Finantelor, sa isi spuna un punct de vedere, continuat Boc.

El a precizat ca o situatie similara se petrece si in domeniul constructiilor.
"O asemenea discutie a existat si in privinta domeniului constructiilor. Una este sa-ti construiesi o casa, o vila, si una este cand iti construiesti cinci sute de apartamente pe care le vinzi dupa aceea in regim individual fara sa platesti niciun impozit sau taxe catere statul roman", a afirmat Boc.
Premierul a subliniat ca trebuie gasit un echilibru in ceea ce priveste depasirea cadrului personal si al familiei, ceea ce transforma un act individual intr-unul de comert.

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite

Consiliul de Securitate ONU are o reuniune de urgență pe tema atacului Iranului asupra Israelului

Consiliul de Securitate al ONU va avea o reuniune de urgență, în ziua de duminică, 14 aprilie 2024, în care va discuta atacul Iranului...

Eduard Hellvig, fost director SRI: Iranul “se simte suficient de puternic pentru a nu mai acționa prin intermediari”

Analistul politic Eduard Hellvig, fost director al SRI, transmite un mesaj cu privire la agravarea conflictului din Orientul Mijlociu, în care avertizează că Iranul...

Doru Viorel Ursu s-a stins din viață la 71 de ani

Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne, judecător militar şi autor al câtorva cărţi, s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani. Anunțul...
Ultima oră
Pe aceeași temă