19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialPersoane necunoscute au atacat un elicopter militar ucrainean la Kramatorsk - presă

Persoane necunoscute au atacat un elicopter militar ucrainean la Kramatorsk – presă

Persoane necunoscute au atacat cu arme automate, miercuri seara, la Kramatorsk, în estul Ucrainei, un elicopter militar ucrainean de tip Mi-8, a anunţat directorul Centrului naţional de cercetări politico-militare, Dmitri Tîmciuk, citat de presa ucraineană, potrivit Mediafax.

Potrivit agenţiei oficiale Ukrinform, persoane necunoscute au atacat elicopterul cu arme automate de calibru 5,45 mm, în jurul orei locale 20.00 (20.00, ora României), în timp ce elicopterul militar era deasupra oraşului Kramatorsk.

Potrivit lui Tîmciuk, incidentul nu s-a soldat cu victime.

Surse din cadrul Ministerului ucrainean de Interne au confirmat că elicopterul atacat aparţine forţelor militare ale Ucrainei.

Un incident similar a avut loc marţi, când un avion militar ucrainean a fost atins de proiectile de artilerie lansate de miliţiii separatiste proruse la Slaviansk.

"Indivizi rămaşi neidentificaţi au deschis focul spre un avion de tip AN-30, aparţinând Forţelor Aeriene ucrainene, care efectua un zbor de observare deasupra oraşului Slaviansk. Avionul a fost atins de mai multe proiectile, dar a aterizat fără probleme", a comunicat marţi Ministerul ucrainean al Apărării, care a calificat acest incident drept "act terorist".

Cele mai citite

Aeroport evacuat! Alertă cu bombă la Chișinău, a doua în două zile

Un zbor de la Londra către Chișinău a fost nevoit să schimbe ruta de urgență, îndreptându-se către aeroportul din Iași, după ce aeroportul din...

Ultimul pas pentru operaționalizarea IMM Plus, îndeplinit

După aprobarea schemei de ajutor de stat IMM Plus de către Comisia Europeană la 9 aprilie a.c., a fost publicat Ordinul comun care stabilește...

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...
Ultima oră
Pe aceeași temă