27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialPerchezitii si puneri sub invinuire vizand angajati ai Serviciului Eliberare Permise Auto...

Perchezitii si puneri sub invinuire vizand angajati ai Serviciului Eliberare Permise Auto Sf.Gheorghe

Un numar de 19 persoane, intre care cinci agenti de la Serviciul Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din Sfantu Gheorghe si un functionar al primariei municipiului, sunt cercetate penal in cazul eliberarii frauduloase de permise auto si al inmatricularii de masini, potrivit DGA.

Potrivit purtatorului de cuvant al Directiei Generale Anticoruptie (DGA), inspector Sarmizia Fetcu, 19 persoane – cinci agenti de la Serviciul Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din Sfantu Gheorghe, un functionar al primariei municipiului, trei inspectori auto si intermediari – au fost puse sub invinuire, fiind inceputa urmarirea penala impotriva lor.

Cele 19 persoane sunt acuzate de dare de mita, luare de mita, trafic de influenta, complicitate la infractiune de luare de mita.

Purtatorul de cuvant al Directiei Generale Anticoruptie a precizat ca ancheta in acest caz a inceput in urma cu un an, avand la baza o sesizare.

 

Mai multe perchezitii au avut loc, miercuri dimineata, la locuintele unor angajati ai Serviciului Eliberare Permise Auto din Sfantu Gheorghe, in cadrul unei anchete a DGA care vizeaza modul in care au fost eliberate permise de conducere si au fost inmatriculate masini, potrivit anchetatorilor, transmite Mediafax.

Comisarul Manuela Popescu, seful Biroului Anticoruptie Covasna din cadrul DGA, a declarat, miercuri, ca au loc 23 de perchezitii domiciliare, in baza unor mandate emise de Tribunalul Covasna, ca urmare a unei anchete care se desfasoara in judet, coordonata de catre procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Covasna.

Potrivit sursei citate, dosarul vizeaza modul in care au fost obtinute permise de conducere si au fost inmatriculate autovehicule la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din Sfantu Gheorghe.

Din cele 23 de persoane la domiciliile carora se desfasoara perchezitii, cinci sunt cadre ale Serviciului, restul fiind civili.

Conform sursei citate, exista ordonante si mandate de aducere emise de Parchet pentru 17 persoane, ele urmand sa fie puse in executare de ofiteri de Politie Judiciara din judet.

In cursul zilei de miercuri, vor avea loc perchezitii si la sediul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din Sfantu Gheorghe, motiv pentru care activitatea este suspendata.

 

 

Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...
Ultima oră
Pe aceeași temă