9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialPercheziții la Spitalul Județean Timișoara, într-un dosar de corupție. Şeful Clinicii de...

Percheziții la Spitalul Județean Timișoara, într-un dosar de corupție. Şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, vizat ca martor în acest dosar

UPDATE: Şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara, Mihai Ionac, este audiat, vineri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, informează Mediafax.

UPDATE: Şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara, Mihai Ionac, a declarat, vineri, că are calitatea de martor, în dosarul de mită, în care anchetatorii efectuează percheziții, informează Mediafax.

Citește și: Medicul Mihai Ionac: Am calitatea de martor în dosarul de mită

“Am primit de la anchetatori un document în care scrie că sunt martor într-un caz privind efectuarea de operații estetice. Nu mi-au adus la cunoștință cine a luat mită pentru operații. Urmează să fiu audiat în cursul acestei zile, deocamdată anchetatorii sunt la mine acasă, dar și la birou”, a declarat Ionac.

———-

Procurorii DGA efectuează, vineri, mai multe percheziții la Spitalul Județean din Timișoara, la un centru medical privat, dar și la casa șefului Clinicii de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Județean Timișoara, medicul Mihai Ionac, într-un dosar de corupție, informează opiniatimisoarei.ro.  

Acest dosar vizează condiționarea efectuării actului medical de primirea unei sume de bani sau sponsorizări către un ONG, conform unor surse din rândul anchetatorilor. 

Doctorul Mihai Ionac este suspectat că ar fi luat mită de la pacienți. El a declarat, la Digi 24, că anchetatorii verifică sistemele informatice din locuința sa, perchezițiile fiind făcute în baza unui mandat pe care este precizat că el are calitatea de martor.

”În toată cariera mea nu am luat bani de la pacienți. Mi se pare tragic ce se întâmplă și probabil că ar fi trebit să-mi fac meseria în altă parte a lumii, unde ceea ce dorești să faci este prețuit. Pentru mine sănătatea pacienților a fost prioritară, pentru fiecare pacient am făcut tot ce mi-a stat în putință, dar probabil că sunt și pacienți nemulțumiți”, a declarat Ionac.

Mihai Ionac este șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Timişoara din anul 2008, el fiind și profesor al Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara.

Un raport recent al Curții de Conturi, care a efectuat un control la Spitalul Județean Timișoara, ar fi evidențiat nereguli majore, de la decontări fictive de intervenții chirurgicale și până la medicamente compensate prin rețete prescrise de medic, în perioada 2008- 2014, prin farmacia deținută de mătușa soției sale. 

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă