11.2 C
București
duminică, 26 martie 2023
AcasăSpecialComercianți de haine contrafăcute, prinși de oamenii legii

Comercianți de haine contrafăcute, prinși de oamenii legii

Trei comercianți bănuiți că aveau un site prin intermediul căruia vindeau haine contrafăcute și făceau evaziune fiscală au fost prinși de oamenii legii. Astfel, polițiștii fac cinci percheziții în București și Ilfov.  

Prejudiciul în dosar se ridică la aproximativ 250.000 de lei. 

Astfel, ancheta poliţiştilor arată că persoanele bănuite se foloseau de un site pentru a vinde haine contrafăcute, la preţuri mult mai mici faţă de preţul produselor originale. Reprezentanţii societăţii care gestiona activitatea site-ului livrau clienţilor produsele comandate, însă nu întregistrau şi declarau, în evidenţele contabile, toate veniturile obţinute.

Mai mult, Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a transmis că o persoană angajată la firma de livrare i-ar fi avertizat pe suspecţi cu privire la ancheta demarată de poliţie, astfel că  suspecţii au luat măsuri pentru ca activitatea lor comercială să pară legală, îngreunând mersul anchetei.

La percheziţii, poliţiştii caută documente financiar-contabile, înscrisuri şi mijloace folosite în activitatea infracţională. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă