9.9 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialPercheziţii la Consiliul Local Giurgiu. Achiziţiile pentru modernizarea pieţei centrale, vizate de...

Percheziţii la Consiliul Local Giurgiu. Achiziţiile pentru modernizarea pieţei centrale, vizate de procurori

Procurorii DNA cercetează documente privind modernizarea pieţei centrale din Giurgiu, la Consiliul Local Giurgiu, într-un dosar vizând infracţiuni asimilate celor de corupție și infracțiuni de serviciu, comise  în perioada 2010-2012. Astfel, anchetatorii efectuează, vineri, 12 percheziţii în Bucureşti, Giurgiu şi Ilfov.

"În cursul zilei de 29 mai 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 12 locații situate în municipiul București și județele Giurgiu și Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice", se arată în comunicatul citat.

Astfel, ancheta vizează modul în care a fost achiziţionată Piaţa centală din Giurgiu, în perioada în care la conducerea Primăriei a fost Lucian Iliescu, în prezent senator PNL.

Lucian Iliescu a fost primar al municipiului Giurgiu din 1996 până în 2012, când a obţinut un mandat de senator. În perioada august – decembrie 2012, el a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

În acest moment, Lucian Iliescu este vicepreşedinte al PNL, preşedinte al filialei teritoriale PNL Giurgiu şi prim-vicepreşedintele Ligii aleşilor locali PNL.

Cele mai citite

Explozie în județul Dolj. FOTO

Pompierii din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj fac măsurători privind eventuale emanaţii de gaze naturale în comuna Calopăr, după ce, vineri...

Criza sensului

Mulți oameni au impresia că evenimentele care se petrec în jur nu se mai înțeleg, fiind doar fructe ale abuzurilor și falsificărilor. Istoria s-ar...

Filmul unei generații

De azi, va circula pe marile ecrane filmul dedicat generației de fotbal care ne-a scos pe stradă în vremurile cenușii ale patriei, generația...
Ultima oră
Pe aceeași temă