9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialPercheziţii la cinci firme din Capitală şi Ilfov, într-un caz de evaziune...

Percheziţii la cinci firme din Capitală şi Ilfov, într-un caz de evaziune fiscală de 500.000 de euro

Poliţiştii ilfoveni au făcut, marţi dimineaţă, percheziţii la cinci firme din Bucureşti, Glina şi Dobroeşti, precum şi la locuinţele administratorilor acestor societăţi, suspectaţi de evaziune fiscală de 500.000 de euro, scrie Mediafax.

În urma percheziţiilor au fost depistate şapte persoane suspectate că au prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 500.000 de euro, prin evaziune fiscală, acestea urmând să fie audiate la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov.

“În fapt, în anul 2012, reprezentanţii legali ai societăţilor comerciale ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive constând în achiziţii de mijloace fixe supraevaluate, în scopul diminuării bazei impozabile şi implicit a eludării taxelor şi impozitelor către stat”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Ilfov.

Citeşte şi Percheziţii în Capitală, la persoane suspectate de evaziune fiscală de peste 750.000 de euro

Poliţiştii verifică bunurile şi documentele financiar-contabile ale societăţilor vizate, fiind ridicate pentru cercetări unităţi de calculator, precum şi 7.000 de euro.

Percheziţiile au fost făcute de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Ilfov, coordonaţi de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Cele mai citite

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...
Ultima oră
Pe aceeași temă