21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPercheziţii la cinci firme din Capitală şi Ilfov, într-un caz de evaziune...

Percheziţii la cinci firme din Capitală şi Ilfov, într-un caz de evaziune fiscală de 500.000 de euro

Poliţiştii ilfoveni au făcut, marţi dimineaţă, percheziţii la cinci firme din Bucureşti, Glina şi Dobroeşti, precum şi la locuinţele administratorilor acestor societăţi, suspectaţi de evaziune fiscală de 500.000 de euro, scrie Mediafax.

În urma percheziţiilor au fost depistate şapte persoane suspectate că au prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 500.000 de euro, prin evaziune fiscală, acestea urmând să fie audiate la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov.

„În fapt, în anul 2012, reprezentanţii legali ai societăţilor comerciale ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive constând în achiziţii de mijloace fixe supraevaluate, în scopul diminuării bazei impozabile şi implicit a eludării taxelor şi impozitelor către stat”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Ilfov.

Citeşte şi Percheziţii în Capitală, la persoane suspectate de evaziune fiscală de peste 750.000 de euro

Poliţiştii verifică bunurile şi documentele financiar-contabile ale societăţilor vizate, fiind ridicate pentru cercetări unităţi de calculator, precum şi 7.000 de euro.

Percheziţiile au fost făcute de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Ilfov, coordonaţi de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă