11.2 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialNou dosar de FRAUDĂ cu fonduri europene, la APIA Mehedinţi: Sunt implicați...

Nou dosar de FRAUDĂ cu fonduri europene, la APIA Mehedinţi: Sunt implicați fermieri, medici și funcționari APIA

UPDATE: Mai mulţi primari din Mehedinţi şi angajaţi ai centrului judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) ar fi vizaţi în dosarul privind fraude cu fonduri europene, susțin surse judiciare citate de Mediafax.

În acest dosar ar fi implicaţi fermieri care au animale şi culturi în zona de nord a judeţului Mehedinţi, mai mulţi primari, medici veterinari, precum şi funcţionari ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, care au întocmit dosare pentru subvenţii agricole.

Directoarea APIA  a mai spus că nu are nicio implicare în acest dosar şi că anchetatorii urmează să ridice mai multe documente din birourile APIA, aflate la etajul al patrulea al clădirii în care funcţionează Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurarlă Mehedinţi şi Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Procurorii DNA fac percheziţii, joi dimineaţă, la sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Mehedinţi, precum şi la locuinţele mai multor persoane vizate într-un dosar privind fraude cu fonduri europene, afirmă surse judiciare, citate de Mediafax.

La sediul APIA din Drobeta Turnu Severin se află mai multe echipe de anchetatori, iar în jurul orei 7.00 a ajuns şi directoarea APIA, Loredana Gherasimescu. Aceasta a venit cu autoturismul personal, iar întrebată de jurnalişti ce caută anchetatorii, ea a spus că nu ştie, menţionând că a fost chemată la serviciu.

Surse judiciare spun că în paralel în Mehedinţi au loc zeci de percheziţii la locuinţele unor persoane suspectate de fraude cu fonduri europene, iar printre cei implicaţi s-ar afla oameni de afaceri şi medici veterinari.

Cele mai citite

Sondaj Avangarde: 53% dintre români – de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu localele

Peste jumătate dintre români - 53% - se declară de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale, potrivit unei cercetări sociologice...

Nou sondaj ECFR: “Războaie și Alegeri” oferă o analiză profundă a percepției publicului european față de războiul din Ucraina, în contextul politic global schimbător

Raportul "Războaie și Alegeri” (“Wars and Elections") de la ECFR oferă o analiză profundă a percepției publicului european față de războiul din Ucraina, în...

Se cere falimentul Dan Air, firma care se răstea la Romatsa

Dan Air, compania care și-a făcut reclamă imediat după deschiderea aeroportului de la Brașov, are probleme în justiție. La Tribunalul București, s-a înregistrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă