33.9 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialPERCHEZIŢII în mai multe judeţe într-un caz transfrontalier de contrabandă cu ţigări

PERCHEZIŢII în mai multe judeţe într-un caz transfrontalier de contrabandă cu ţigări

Procurorii DIICOT Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale (SIF) – IPJ Suceava, efectuează un număr de 56 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Suceava, Neamţ, Iaşi, Mureş şi Bistriţa – Năsăud.

Acţiunea vizează destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din 61 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări, potrivit unui comunicat DIICOT remis România liberă.

Citeşte şi PERCHEZIŢII LA POLIŢIŞTI de la Rutieră, suspectaţi că luau mită de la şoferi

Membrii gruparii au obţinut beneficii financiare substanţiale din comercializarea ilegală de ţigarete provenite din contrabandă, pe relaţia Ucraina/ Republica Moldova / Turcia /Grecia / Spania / Germania / Marea Britanie / România.

Învinuiţii au introdus pe teritoriul României peste 1.400.000 de pachete de ţigări, în valoare totală de aproximativ 3.200.000 de dolari.

Pe parcursul cercetării, procurorii DIICOT au descoperit şi au ridicat o linie completă de producţie ţigarete precum şi cantitatea de 7.100.000 de ţigarete în valoare de 1.000.000 de dolari.

Citeşte şi PERCHEZIŢIE la apropiaţi ai lui Said Baaklini, suspectaţi de evaziune de 22,5 millioane de euro

Procurorii DIICOT au cooperat în instrumentarea cauzei cu autorităţile judiciare britanice, iar sprijinul informativ şi tehnic a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii, Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă şi Direcţia de Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul IGPR – DCCO şi SIAS.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava vor fi audiate 60 de persoane. După finalizarea audierilor vor fi dispuse măsurile legale în cauză.

Citeşte şi Percheziţii la o grupare specializată în contrafacere de alcool

 

Cele mai citite

Se construiește Centura Verde București – Ilfov. Premierul Ciolacu asistă la semnarea Memorandumului

În cinstea Zilei Mondiale a Mediului, în România se semnează un Memorandum pentru crearea Centurii Verzi București-Ilfov. Ziua Mondială a Mediului se serbătorește în data...

Care sunt prețurile apartamentelor în principalele orașe din țară

În luna mai a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare – vechi și noi – au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna mai a...

Vom vedea mai mulți prieteni ai lui Putin și Xi Jinping în noul Parlament European

de Peter Kreko și Richard Demeny, Institutul Political Capital Criza Qatargate este cel mai mare caz de corupție care a lovit Parlamentul European în ultimele...
Ultima oră
Pe aceeași temă