14.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialNepotul lui Gigi Becali, REȚINUT într-un dosar cu un prejudiciu de peste...

Nepotul lui Gigi Becali, REȚINUT într-un dosar cu un prejudiciu de peste 2 milioane de euro

UPDATE: Nepotul lui Gigi Becali, Viorel Tudorache, a fost reținut, joi, în urma perchezițiilor efectuate de polițiști, într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 2,4 milioane euro.

––––

Polițiștii efectuează, joi, șase percheziții în Capitală și în județul Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu de 2,4 milioane de euro.

 ”În fapt, în perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011, persoanele vizate au omis înregistrarea în evidenţa contabilă a unei societăţi comerciale a unor venituri în cuantum de aproximativ 6.500.000 lei încasate, în mod repetat, în urma vânzării unui imobil (teren şi construcţie nefinalizată), situat pe raza sectorului 2 din  Bucureşti,cauzând bugetului de stat în cuantum de 2.358.859 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit”, informează un comunicat remis de Ministerul Public.

Anchetatorii susțin că după încasarea în contul societăţii a veniturilor respective, acestea fie au fost transferate în conturile altor persoane, fie au fost retrase în numerar, în baza unor contracte formale de împrumut şi cesiune de creanţă, în scopul disimulării provenienţei ilicite a sumelor încasate.

În acest dosar ar fi vizat și nepotul lui Gigi Becali, Viorel Tudorache. El este suspectat de evaziune fiscală și spălare de bani, după ce ar fi vândut unor cetățeni arabi, fără a le emite factură, sediul fostului cinematograf Aurora din Sectorul 2,  contra sumei de 6.430.000 de lei (aproximativ 1,5 milioane de euro). Astfel, Tudorache ar fi provocat astfel un prejudiciu de 2,4 milioane de lei, prin neplata taxelor către stat.

Tudorache obținuse imobilul respectiv, care fusese naționalizat, prin preluarea drepturilor litigioase.

Polițiștii bucureșteni, sub coordonarea procurorilor de pe lângă Tribunalul București, au descins, joi, dimineață la șase adrese din București și Ilfov și au pus în aplicare cinci mandate de aducere pe numele unor suspecți de evaziune fiscală și spălare de bani.
 

Cele mai citite

Vlad Gherman, transformare radicală. Intervenție de 14 ore!

Vlad Gherman a trecut recent printr-o transformare importantă, optând pentru o nouă intervenție de implant de păr. Implant de păr pentru Vlad Gherman Actorul a mai...

Pilonul 2 de pensii, active record de 30 de miliarde de euro

Banii din Pilonul 2 sunt al doilea cel mai valoros activ financiar al populaţiei, după depozitele bancare Un comunicat al Asociaţiei Pensiilor Private (APAPR) anunță...

PSG pierde poziția de lider în Ligue 1 după remiza de la Nice

Paris Saint-Germain a reușit doar un egal pe terenul celor de la OGC Nice în etapa a 7-a din Ligue 1, cedând astfel prima...
Ultima oră
Pe aceeași temă