5.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialPerchezitie la resedinta senatorului american Ted Stevens

Perchezitie la resedinta senatorului american Ted Stevens

Biroul Federal american de Investigatii (FBI) a perchezitionat impreuna cu Fiscul (IRS) domiciliul din Alaska al senatorului republican Ted Stevens, intr-o investigatie menita sa lamureasca posibila sa asociere cu o companie din domeniul petrolier, informeaza Reuters, preluata de Rompres.

"FBI si IRS efectueaza o perchezitie aprobata de instanta in Girdwood, Alaska", a confirmat un purtator de cuvant al Biroului Federal de Investigatii fara insa a da detalii asupra acestui caz.

Republicanul Ted Stevens este cel mai longeviv senator din istoria acestei institutii, el reprezentand Alaska in Camera Superioara a Congresului de la Washington inca din data de 24 decembrie 1968.

"Avocatii mei au fost instiintati azi-dimineata ca agenti federali doresc sa-mi perchezitioneze casa din Girdwood. Continuu sa cred ca investigatia isi va urma cursul fara a se ajunge la concluzia ca i-as fi influentat in vreun fel desfasurarea", se arata intr-un comunicat dat publicitatii de senatorul american.

In luna mai, Bill Allen, pe atunci presedintele firmei petroliere VECO, si vicepresedintele Rick Smith au pledat "vinovat" pentru diferite acuzatii de coruptie, admitand ca au mituit cu peste 400.000 de dolari congresmeni reprezentand Alaska. Potrivit Reuters, Allen a contribuit cu donatii la campania electorala a lui Stevens, supervizand, de asemenea, renovarea casei senatorului in anul 2000.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Premierul Ciolacu vede tot coaliția PSD-PNL la guvernare și în 2025

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară că prin formarea coaliţiei PSD-PNL s-a asigurat stabilitate politică şi că, în acest moment, nu vede altă...

Kamala Harris și-a exprimat „îngrijorarea profundă” către Benny Gantz cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza

Vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris şi-a exprimat "îngrijorarea profundă" cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza în timpul unei întâlniri, luni, cu Benny...

Dmitri Medvedev afirmă că nu vor fi discuții de pace cu Kievul

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate de la Moscova, a declarat luni într-un discurs belicos ținut în fața unei hărți cu Ucraina împărțită între...
Ultima oră
Pe aceeași temă