17.7 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialPensionarii ies in strada

Pensionarii ies in strada

 Pensionarii cer rezolvarea rapida a problemelor, pentru ca nivelul lor de trai sa se amelioreze.
Sindicalistii din Federatia Nationala a Sindicatelor Pensionarilor din Romania (FNSPR) vor picheta, astazi, sediul Guvernului si prefecturile din tara, principala revendicare fiind majorarea punctului de pensie. La protestul din Bucuresti, programat intre orele 9 si 11, sunt asteptati sa participe aproximativ 300 de pensionari. Vicepresedintele FNSPR, Preda Nedelcu, a declarat ca se doreste majorarea punctului de pensie, astfel incat acesta sa ajunga la 45% din valoarea salariului mediu, la prima rectificare bugetara din acest an. Pensionarii mai vor, de asemenea, analize medicale gratuite, compensarea serviciilor stomatologice si acordarea unor ajutoare sociale lunare, suportate de la bugetul de stat pentru cei care au o pensie mai mica decat salariul mediu pe economie. Aceste ajutoare ar putea face ca valoarea pensiilor sa ajunga la 350 de lei, in conditiile in care, conform estimarilor FNSPR, 72% din pensionari nu primesc mai mult de 350 de lei lunar. Totodata, FNSPR mai cere Guvernului adoptarea unui act normativ prin care sa li se asigure o locuinta in cazul in care stau intr-o casa nationalizata care a fost retrocedata fostului proprietar.

9.00 hotarare in cazul sturdza
Curtea de Apel Bucuresti
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti iau o decizie in dosarul in care familia Sturdza solicita restituirea in natura a unui imobil ocupat de SIE.

10.00 contestatia liderului pc
Curtea de Apel Bucuresti
Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti vor decide daca vor suspenda judecarea contestatiei liderului PC Dan Voiculescu fata de decizia CNSAS, pentru a trimite dosarul la Curtea Constitutionala.

12.00    miting gds
Sediul GDS
Grupul pentru Dialog Social organizeaza o actiune de solidarizare a tuturor membrilor si sustinatorilor GDS, a cititorilor revistei "22" pentru pastrarea sediului din Calea Victoriei 120.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă