11.2 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialPelicula "The Dark Knight" bate toate recordurile cinematografiei americane

Pelicula “The Dark Knight” bate toate recordurile cinematografiei americane

Filmul "The Dark Knight" continua sa spulbere recordurile de box-office, reusind sa depaseasca pragul de 300 de milioane de dolari din incasari in doar 10 zile.

In cel de-al doilea week-end de la lansare ultimul film din seria aventurilor justitiarului noptii costumat in liliac, Batman, a reusit incasari de 75,6 milioane de dolari, suma totala a incasarilor de la lansare urcand la 314 milioane de dolari, conform declaratiilor lui Dan Fellman, directorul departamentului de distributie al studiourilor Warner Bros.

Aceasta suma depaseste recordul de incasari stabilit in 2006 de filmul "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest" care a obtinut 300 de milioane de dolari in 16 zile de la lansare.

Ultimul film al seriei "Batman" a reusit de asemenea sa doboare recordurile pentru cel mai bun weekend de debut – cu incasari de 158,4 milioane de dolari, dar si pentru cele mai mari incasari inregistrate intr-o singura zi cu suma de 66,4 milioane de dolari.

Dan Fellman se asteapta chiar ca filmul "Dark Knight" sa atinga suma de 400 de milioane de dolari din incasari in urmatoarele 18 zile, caz in care ar fi doborat si recordul detinut de animatia "Shrek 2" din 2004 care a adunat aceasta suma in 43 de zile.

Avand in vedere acest inceput promitator, filmul "Dark Knight" ar putea atenta chiar la detronarea 'regelui regilor' in materie de incasari, pelicula "Titanic" ce a inregistrat in 1997 incasari in valoare de peste 600 de milioane de dolari pe intreaga perioada in care a fost prezentat in cinematografele nord-americane.

"Suntem primii luati prin surprindere. Nu ne asteptam sa obtinem peste 300 de milioane de dolari din primele 10 zile de la lansare", a comentat reprezentantul Warner Bros.

Pe locul doi in clasamentul incasarilor se afla productia "Step Brothers", cu incasari de 30 de milioane de dolari. In aceasta comedie pot fi urmariti Will Ferrell si John C. Reilly, care au mai jucat impreuna in "Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby", in rolul unor copii cuminti in varsta de 40 de ani, care nu au iesit din casa si care sunt nevoiti acum sa imparta acelasi dormitor dupa ce parintii lor se casatoresc.

"Asteptarile noastre au fost intrecute. Speram la un debut care sa ne asigure niste incasari solide de aproximativ 20 de milioane de dolari, insa am reusit sa adunam 30 de milioane de dolari", a comentat Rory Bruer, seful departamentului de distributie al studiourilor Sony.

Pe locul trei in clasamentul incasarilor se afla "Mamma Mia!" cu 17,9 milioane de dolari, pelicula urmata de o noua premiera, "The X-Files: I Want to Believe" cu 10,2 milioane de dolari si respectiv "Journey to the Center of the Earth" cu 9,4 milioane de dolari.

Cele mai citite

Se cere falimentul Dan Air, firma care se răstea la Romatsa

Dan Air, compania care și-a făcut reclamă imediat după deschiderea aeroportului de la Brașov, are probleme în justiție. La Tribunalul București, s-a înregistrat...

CSAT se reunește astăzi. Principala temă de pe ordinea de zi

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, astăzi, în şedinţă la Palatul Cotroceni.Săptămâna trecută, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis...

Probleme mari pentru combinatul siderurgic de la Galați

Combinatul siderurgic Liberty de la Galați are o situație din ce în ce mai dureroasă: datorii de peste 2 miliarde de lei, pierderi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă