13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPele: "Francezii au o mentalitate bolnavă"

Pele: „Francezii au o mentalitate bolnavă”

Steven Pele a fost adus în această iarnă la Universitatea Cluj şi pare că s-a integrat destul de repede în lotul echipei pregătite de Ionuţ Badea. Fundaşul născut în Franţa va juca pentru prima oară în carieră la o echipă din străinătate şi a povestit, într-un interviu acordat pentru site-ul „şepcilor roşii”, că nu se aştepta să se simtă chiar atât de bine în România. Ba mai mult, îşi acuză poporul că are o mentalitate nepotrivită la adresa românilor, cei care nu sunt priviţi prea bine în Franţa. „Eu mă simt foarte bine în România, este o experienţă nouă, dar toţi oamenii au fost atât de buni cu mine şi au încercat să mă ajute. Recunosc că nu mă aşteptam să fie aşa de bine în România. Despre această ţară nu ştiam decât din poveştile pe care le-am auzit în Franţa, acolo unde românii nu au o imagine prea bună. Eu, însă, m-am convins că este greşit modul în care gândesc francezii. Ei au o mentalitate bolnavă , pentru că aici toată lumea mă ajută şi mă simt foarte bine”, a declarat fundaşul cu nume celebru.

Eşec cu NK Varteks

Pele a venit la Cluj la recomandarea altui jucător francez sosit în această iarnă la echipă, Nasser Menasel, cel care l-a propus antrenorului Ionuţ Badea. Tehnicianul s-a înţeles foarte rapid cu fotbalistul prin telefon, astfel că Pele va pune umărul la o clasare cât mai sus a lui „U” în acest campionat. „Acum suntem o echipă nouă, în formare şi mai avem nevoie de timp pentru a se crea automatisme în joc. Din sezonul viitor cred că putem să tragem la o cupă europeană, mai ales că se face şi un stadion nou. Cred că avem o echipă valoroasă, cu unii jucători, cum ar fi Adrian Cristea, care pot evolua oricând în campionatul Franţei”, este de părere Steven Pele. Francezul nu a fost folosit, miercuri, de către Ionuţ Badea în meciul amical cu NK Varteks, terminat cu victoria croaţilor, scor 2-1. „Studenţii” au egalat la unu în minutul 43, prin Adrian Cristea, dar în a doua repriză Varteks a câştigat printr-o lovitură de la 11 metri. Acesta a fost cel de-al saşelea „amical” al Universităţii, care va mai juca alte trei partide în Antalya înainte de revenirea la Cluj.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă