21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPD-L a castigat Fagetul si Carpinetul

PD-L a castigat Fagetul si Carpinetul

"A cazut ultimul bastion PSD din judetul Timis!" – au exclamant membrii PD-L Timis la aflarea rezultatelor din turul doi al alegerilor pentru primaria orasului Faget. Marcel Avram este noul primar al orasului Faget, cu 2112 voturi, cu 100 mai multe fata de contracandidatul sau de la PSD, Ionel Caliman. Participarea la vot a fost una record: 66 la suta, mai mare decat la primul tur de scrutin. In primul tur, diferenta dintre cei doi era de 200 de voturi, iar voturile PNL s-au indreptat, de aceasta data, catre candidatul PSD.
La Faget, din 1990 pana acum, a fost un singur primar, Dorel Covaci, un apropiat al lui Ion Iliescu, cel care a reusit sa atraga constant voturi pentru PSD la toate alegerile de pana acum. La alegerile de anul trecut, Dorel Covaci a ajuns fara emotii deputat PSD si a reusit sa atraga voturi si pentru candidatul la Senat al PSD din colegiu, Ilie Sarbu.

PD-L-istul Gheorghe Ienciu este noul primar al comunei bihorene Carpinet. El a obtinut 799 de voturi din totalul de 1471, in timp ce candidatul PSD, Gheorghe Mirel Ienciu, a strans 674 de voturi. Gheorghe Ienciu a mai ajuns in turul II de scrutin in anul 2008. "Este o mare responsabilitate sa conduci o primarie, vreau sa multumesc tuturor celor care au avut incredere in mine si m-au votat. Primul proiect pe care voi incerca sa-l duc la bun sfarsit va fi introducerea apei si canalizarii, asa cum am promis in campanie", a declarat proaspatul primar. Acesta a reusit o rasturnare de situati, mai ales ca pana in prezent locuitorii comunei au fost adepti ai PSD. In primul tur de scrutin, care a avut loc in data de 15 februarie, candidatul din partea PSD a obtinut 544 de voturi, iar cel din PD-L a strans 527 de voturi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă