25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPD invita PSD sa sustina proiectul de lege privind votul uninominal

PD invita PSD sa sustina proiectul de lege privind votul uninominal

Partidul Democrat ii invita pe social-democrati sa sustina proiectul de lege privind votul uninominal in doua tururi de scrutin, pe care l-au depus marti, la Parlament, 'in interesul national al romanilor', pentru reformarea clasei politice, a declarat Emil Boc, presedintele PD.
Boc a spus ca intre proiectul democrat si cel al PSD nu exista diferente majore. Potrivit lui Boc, democratii au prevazut un numar mai mic de parlamentari, iar pentru validarea alegerilor este necesara prezenta a 50% plus 1 din numarul celor prezenti la urne si nu a celor inscrisi in listele electorale, asa cum prevede proiectul social-democrat.
Emil Boc a subliniat ca PD este dispus sa negocieze cu toate formatiunile politice adoptarea acestui proiect.
'Nu ne revendicam paternitatea acestui proiect si nici macar originalitatea ideii. (…) Suntem dispusi sa negociem cu toate formatiunile politice, numai sa il vedem adoptat si publicat in Monitorul Oficial', a afirmat Boc.
Liderul democrat a spus ca, indiferent de decizia Curtii Constitutionale privind proiectul pe care guvernul si-a asumat raspunderea, PD nu va retrage din Parlament propriul proiect legislativ.
Presedintele PD a precizat ca la intalnirea cu seful statului nu au fost abordate 'si alte aspecte' decat cele doua subiecte anuntate, in privinta primei teme, discutiile fiind de natura 'strict institutionala', si s-au referit doar la 'ce inseamna votul uninominal'.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă