20.3 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSpecialPD Cluj absoarbe "solutia imorala"

PD Cluj absoarbe “solutia imorala”

Deputatul PC de Cluj, Petru Calian, a semnat motiunea de cenzura initiata de PD
Potrivit unor surse din PC, confirmate in parte de liderul PD Cluj, Daniel Buda, organizatia judeteana a PC Cluj ar urma sa treaca la PD
Deputatul PC de Cluj, Petru Calian, fost presedinte al organizatiei judetene a PRM, a semnat motiunea de cenzura initiata de PD. Mai mult, surse din interiorul PC sustin ca deputatul pregateste o miscare de trupe din partidul lui Voiculescu catre partidul condus de Emil Boc. Calian a ajuns liderul organizatiei PC din Cluj dupa acelasi sistem: a plecat, impreuna cu grosul finantatorilor de partid de la PRM.
Luat prin surprindere, deputatul Daniel Buda a confirmat indirect viitoarele schimbari. Intrebat de reporterul Romaniei libere daca e pe cale sa-si "largeasca" partidul, Buda a spus uimit: "Cum ati aflat asa repede?!". Deputatul PD, care este si liderul organizatiei democratilor din Cluj, a explicat ca a avut o serie de negocieri cu Petru Calian, dar si ca este posibil ca deputatul conservator sa ajunga la PD. Daniel Buda a revenit ulterior asupra declaratiei sale, nuantand-o. "Domnia sa trebuie sa-si anunte dorinta de a veni la PD. Calian trebuie sa depuna o cerere de inscriere in partid, dupa care Biroul Permanent Judetean va decide ce se intampla", a declarat Daniel Buda.
Petru Calian nu a confirmat informatia, insa a mentionat ca nu a negociat nimic cu nimeni, fapt infirmat cu cateva minute inainte de liderul celuilalt partid. Calian a recunoscut ca a semnat motiunea de cenzura depusa de PD. Surse din cadrul PC Cluj sustin ca negocierile dintre Calian si Buda prevad un loc eligibil de deputat, doua de consilier local si 4 de consilier judetean pentru actualii membri ai PC la viitoarele alegeri.
Traseul lui Calian
Petru Calian a fost initial membru al organizatiei judetene Cluj a PRM, unde a ajuns presedinte. Din cauza neintelegerilor cu senatorul Gheorghe Funar, Calian a plecat fulgerator, impreuna cu membrii cei mai importanti ai filialei PRM catre PC Cluj. La catava vreme, deputatul PC de Cluj, Gratiela Iordache, a demisionat din PC si a trecut la PD din cauza unor divergente in partid, unele dintre ele chiar cu Petru Calian. In momentul de fata, Calian ar urma sa plece cu tot cu consilierii locali si judeteni pe care PC ii are, fara ca acestia sa riste sa-si piarda locurile in consilii, ei nefiind alesi pe listele PC, ci pe cele ale PRM.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă