13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPD a invins PNL in alegerile de la Tarnava

PD a invins PNL in alegerile de la Tarnava

Partidul Democrat si-a adjudecat functia de primar al comunei sibiene Tarnava, in urma celui de-al doilea tur de scrutin, care a avut loc duminica. Nicoale Gaban a castigat mandatul din fruntea administratiei locale cu 812 voturi exprimate in favoarea sa (52,15%) din totalul de 1.557 voturi valabile contabilizate, in timp ce candidatul PNL Cristian Mara a obtinut doar 737 (47,33%) dintre voturile exprimate.
Potrivit reprezentantilor Biroului Electoral Local, democratul a fost desemnat drept “candidat ales pentru atribuirea mandatului de primar”. Nicolae Gaban a fost contestat de catre adversarii sai in timpul votului din primul tur de scrutin, cand unul dintre candidatii inscrisi in cursa electorala a sesizat Politia asupra unei presupuse incercari de cumparare a alegatorilor in favoarea membrului PD de catre sustinatori ai acestuia cu potential financiar.
Un localnic a fost acuzat atunci ca oferea alimente familiilor de rromi saraci din Tarnava pentru a vota candidatul propus de democrati. Sesizarea nu a fost, insa, confirmata oficial astfel ca Gaban a putut participa la turul doi si apoi sa obtina mandatul de primar al comunei.
Desemnarea drept pe acest post a candidatului propus de catre PD constituie, insa, un nou motiv de scandal intre partidele din cadrul Aliantei “D.A.” la Sibiu. Liberalii se asteptau ca dupa primul tur de scrutin la Tarnava, in cadrul caruia cel mai bine clasat a fost candidatul lor, Cristian Mara, democratii sa ceara candidatului propriu sa renunte la cursa electorala. Acest lucru nu s-a intamplat, fapt ce a starnit nemultumirea liberalilor.
“Daca colegii nostri ar fi avut o atitudine conforma cu protocolul Aliantei, ar fi retras candidatul, pentru ca reprezentantul nostru a obtinut cele mai multe voturi in primul tur. Nu este o atitudine corecta din partea colegilor nostri din Alianta si nu este nici prima abatere”, a afirmat liderul filialei PNL, deputatul Cornel Stirbet.
De cealalta parte, in loc sa isi retraga candidatul, democratii au mizat pe “cartea castigatoare”. “Nu s-a pus niciodata problema de a ne retrage candidatul”, a declarat presedintele PD Sibiu, senatorul Nicolae Neagu.
Pe fondul ultimelor tensiuni din cadrul Aliantei “D.A.”, obtinerea mandatului de primar la Tarnava de catre democrati ar putea fi “picatura care va umple paharul”, in ciuda faptului ca oficialii ambelor partide sunt constienti ca ruperea protocolului la nivelul judetului ar deveni castigul concret al PSD si ar clatina grav increderea electoratului in oferta si actiunile politice ale PNL si PD.

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă