15.1 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialPatru olandezi, judecaţi în Rusia pentru "propagandă homosexuală"

Patru olandezi, judecaţi în Rusia pentru “propagandă homosexuală”

Patru cetăţeni olandezi au compărut luni într-un tribunal, la Murmansk (nord-vest), pentru a răspunde acuzaţiei de “propagandă a homosexualităţii”, interzisă de o lege controversată adoptată recent în Rusia, a anunţat acest tribunal local, relatează Mediafax.

“Audieri sunt prevăzute la orele (locale) 14.40 (13.40, ora României) şi 16.00 (15.00, ora României)”, a anunţat tribunalul districtului Leninski din Murmansk.

Citeşte şi Anchetă la Moscova: Cine l-a insultat pe Putin?

Cei patru cetăţeni din Olanda, inclusiv directorul ONG-ului LGBT Groningen Kris van der Veen, au fost arestaţi duminică într-o tabără pentru tineri, “Fregat”, lângă Murmansk, a declarat pentru AFP avocatul lor rus, Maria Kozlovskaia. Ei au fost eliberaţi câteva ore mai târziu şi au fost convocaţi luni la tribunal.

Veniţi să facă un film despre drepturile homosexualilor în Rusia, ei au participat la o masă rotundă consacrată drepturilor omului, în această tabără, iar poliţişti şi oficiali din cadrul Serviciului pentru Migrare au sosit la faţa locului.

Ei sunt acuzaţi că au comis fapte de “propagandă homosexuală”.

Citeşte şi Rusia interzice adopţiile în ţări care permit căsătoriile gay

O lege controversată, adoptată în iunie în Rusia, pedepseşte orice act de “propagandă homosexuală” în faţa unui minor, prin amenzi dure, un text criticat de activişti în domeniul drepturilor omului.

Această lege prevede o amendă în valoare de până la 100.000 de ruble (aproximativ 2.300 de euro) şi 15 zile de închisoare.

Cele mai citite

Guvernul discută proiectul de Ordonanță care ar mări salariile în Sănătate

Pe ordinea de zi a ședinței Executivului din data de 28 februarie 2024 a fost introdus și un proiect de Ordonanță de Urgență "privind...

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...

Taximetriștii continuă și astăzi protestul din Capitală

Taximetriştii membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă astăzi protestele în Piaţa Constituţiei, solicitând emiterea, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă