19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialPatru musulmani din Asia şi Africa, ascunşi într-un autocar românesc

Patru musulmani din Asia şi Africa, ascunşi într-un autocar românesc

Patru bărbaţi musulmani din Afganistan şi Tunisia au încercat să ajungă în spaţiul Schengen ascunşi într-un autocar. Ei au fost prinşi de către poliţiştii de frontieră arădeni, când intenţionau să iasă ilegal din România.

 

Cum au fost prinşi

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un cetăţean în vârstă de 36 ani, şofer al unui autocar ,,Mercedes”, înmatriculat în România. Conform documentelor, acesta efectua o cursă cu patrusprezece cetăţeni români care aveau ca destinaţie Germania.

„Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au depistat patru bărbaţi ascunşi în partea din spate a autocarului, într-o cuşetă unde dorm de regulă şoferii. Ei au fost legitimaţi, prezentând la control cărţi de identitate belgiene şi bulgăreşti. Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni în legătură cu autenticitatea documentelor, iar în urma verificărilor realizate cu aparatura din dotare, s-a constat că acestea sunt false. În cadrul cercetărilor s-a stabilit că cele patru persoane sunt cetăţeni afgani şi tunisieni cu vârste cuprinse între 22 şi 25 ani şi au încercat să treacă ilegal frontiera”, spun reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Ei au declarat că documentele de identitate false au fost cumpărate cu suma de 100 de euro fiecare şi au recurs la această metodă deoarece nu deţineau viză pentru Spaţiul Schengen. Şoferii autocarului au susţinut că nu au ştiut cum au ajuns cei patru tineri în acel loc.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă